Поділитись:

Волинські поліцейські наполягають, аби знайденого ними хлопця не повертали матері

П'ятниця, 09 квітня 2021, 14:39
Волинські поліцейські наполягають, аби знайденого ними хлопця не повертали матері

У Горохівській райдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила долю двох братів, одного з яких напередодні розшукали правоохоронці в ході масштабних пошукових заходів.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Нагадаємо, йдеться про резонансний випадок, коли на Горохівщині зник хлопчик 2013 року народження. Його мати повідомила в поліцію про те, що 7 квітня її син о 17:00 пішов гуляти та не повернувся. Хлопчик навчається в другому класі, житель села Холонів на Горохівщині. До пошуків дитини залучили всі наявні сили та особовий склад Луцького районного управління поліції та два десятки нацгвардійців.

Хлопчика знайшли за 10 км від дому через 4 години з початку масштабних пошуків. Розшукати зниклого допомогла службова собака Ніка з гвардійцем-кінологом сержантом Денисом Тимченко. Знесилена дитина лежала в очереті біля болота. Хлопець ледь зміг підвестися, коли побачив поліцейських. У поліції заявили, що клопотатимуть про вилучення дітей із сім'ї, адже умови, в яких живуть хлопчики, за словами правоохоронців, дуже погані. 

У п'ятницю, 9 квітня, у райдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила долю двох братів 7 і 12 років. Позиція поліції залишилась незмінною: додому братів не повертати.

Наразі їх готові взяти до себе родичі їхнього батька. Але спеціальна комісія обстежить умови проживання та вирішить, чи направляти братів у родину. Якщо умови будуть незадовільними, їх помістять у притулок, де можна перебувати до 90 днів. Ще кілька днів вони можуть бути у лікарні.

«Матір подякувала, що поліцейські розшукали її сина, однак наразі ще рано говорити про те, що жінка стала на шлях виправлення», - зазначила очільниця сектору ювенальної превенції ГУНП Інна Остапович.

Хлопців у лікарні відвідали правоохоронці, ті почуваються добре. 7-річний Матвійко ж сказав, що після вчорашньої пригоди твердо вирішив стати поліцейським.

«Ми подарували братам наші шеврони та слідкуватимемо й надалі за їхньою долею», – розповів керівник сектору взаємодії з громадами ГУНП Роман Богдан.

Волинські поліцейські наполягають, аби знайденого ними хлопця не повертали матеріВолинські поліцейські наполягають, аби знайденого ними хлопця не повертали матері

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів