Поділитись:

Розповіли, чому в Луцьку практично немає парковок для авто

П'ятниця, 09 вересня 2016, 21:00
Розповіли, чому в Луцьку практично немає парковок для авто

У Луцьку не вистачає автопарковок через відсутність коштів, адже на аблаштування їх у місті потрібно декілька мільйонів гривень і щонайменше рік напруженої роботи.

Таку думку висловив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко в інтерв'ю Волинь24.

Із його слів, облаштування однієї парковки на невеликій вулиці може коштувати 150-200 тисяч гривень.

"І я, і міський голова розуміємо, що цю проблему потрібно вирішувати, тому активніше за неї взялись. Але у нас було декілька перешкод. Це ж не просто – захотів і зробив. Наприклад, лише розроблення схеми на маленьку вулицю коштує 10 тисяч гривень, на велику – ще більше. Друга проблема полягала в тому, що старе ДАІ по півроку погоджувало схеми парковок на вулицях. З приходом нової поліції ситуація дещо змінилась – тепер схеми затверджують за кілька місяців", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКОЮ БУДЕ ПАРКОВКА БІЛЯ БАСЕЙНУ

Також, окрім схеми для створення парковки потрібно ще й встановити дорожні знаки, кожен з яких коштує близько півтори тисячі гривень.

Сергій Григоренко каже, що проблема відсутності парковок полягає не у відсутності для цього місць, а через нестачу коштів на облаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ З'ЯВИТЬСЯ 25 НОВИХ ПАРКОМІСЦЬ

"Один паркомат – 100 тисяч, плюс знаки, схеми. Щоб облаштувати парковки по всьому місту потрібно декілька мільйонів гривень і щонайменше рік напруженої роботи. Облаштування однієї парковки на невеликій вулиці може коштувати 150-200 тисяч гривень. Мені теж хотілося б, щоб ця робота рухалась швидше, але громадськість повинна розуміти, що це складна робота і є певні вимоги, яких потрібно дотриматись", – підкреслив заступник мера.

Він зауважив, що місця для усіх не вистачає, тому для врегулювання питання перенасичення атомобілями у Луцьку створюються платні парковки.

"Так, в Старому місті парковка буде платною з 06:30 до 16:30, тому що якраз в цей час підприємці, які торгують на базарі, покупці ставлять свої машини у Старому місті. Коли парковка безлімітна, людина може годинами ходити пробувати сметану в діда Івана чи мед в баби Клави, лузати насіння, обговорювати, в чому був одягнений Романюк, що сказали на оперативній нараді. Коли ж за парковку потрібно заплатити шість гривень за годину, людина думає про те, аби якомога швидше свої справи зробити", – резюмував Сергій Григоренко.

Надрукувати
мітки:
коментарів