Поділитись:

"Польща купляє нові тролейбуси, а нам віддає старі. Але ми і таким раді", – Сергій Григоренко

Субота, 10 вересня 2016, 10:33

У Луцьку їздить чимало вживаних польських тролейбусів проте вони знаходяться у значно кращому стані, ніж радянські ЗІУ, виробництва 80-х років.

Таку думку висловив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко в інтерв'ю Волинь24.

Із його слів, якщо радянським тролейбусам вже під 30 років, то польським – 15-17 в середньому.

"Вони експлуатувались в кращих умовах, з дотриманням усіх вимог, їздили на кращих дорогах. Польський тролейбус нам обходиться у 200 тисяч гривень, а новий – у п'ять мільйонів. За ціною одного нового можемо купити 25 старих. Зараз у нас завдання – втримати те, що є", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РІВНЕ "ВКРАЛО" ПОЛЬСЬКІ ТРОЛЕЙБУСИ, ЯКІ ХОТІВ КУПИТИ ЛУЦЬК", – ГРИГОРЕНКО

Сергій Григоренко вважає, що в тих умовах, в яких перебуває Луцьке підприємство електротранспорту, неможливо купляти нові тролейбуси. Адже вартість одного нового тролейбуса коштує 5 мільйонів гривень, а для Луцька нині ця сума "шалена".

"Єдине місто, яке за останні чотири-п'ять років купило багато нових тролейбусів, це Вінниця, яка придбала 40 тролейбусів за державною програмою, навіть не за свої гроші. До того ж на той момент мером Вінниці був Володимир Гройсман, а міністром економічного розвитку – нинішній Президент Петро Порошенко. Вони мали набагато ширші лобістські можливості і гарно їх використали", – сказав заступник Романюка.

Він додав, що Євросоюз дає великі гроші Польщі та Чехії на оновлення транспорту, тому за їхніми тролейбусами, трамваями фактично йде полювання.

"Польща, наприклад, купляє нові, сучасні тролейбуси в тому числі і в луцького автозаводу, а нам віддає старі. Але ми і таким раді", – резюмував Сергій Григоренко.

Надрукувати
мітки:
коментарів