Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 16 квітня

П'ятниця, 16 квітня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 16 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші волинські новини. Луцьк у п'ятницю, 16 квітня, найбільше читав про:

Про скандал у школі

Після розголосу у ЗМІ і соцмережах інформації про те, що вчителька луцької школи змусила трьох дівчат роздягнутися майже догола, залишивши тільки білизну, на ситуацію звернули увагу правоохоронці.

Працівники ювенальної превенції і зібрали усі сторони конфлікту в навчальному закладі для з'ясування обставин інциденту.

«Від батьків трьох дітей надійшли заяви, що вони не бажають розвивати цю подію далі та розберуться з усім самостійно. Також не хочуть, аби їхніх дітей опитували та відбирали в них пояснення», – розповіла, зокрема, керівниця сектору ювенальної превенції Луцького РУП Олена Лесь.

Батьки 14-річнихдівчат прийшли навіть до редакції ІА «Конкурент», аби заявити, що конфлікт, дійсно, мав місце, але «ніхто нікого не роздягав». Вони запевнили, що вдома провели виховні бесіди з дітьми, а до вчительки чи школи претензій не мають.

Юрист Валентин Хаймик прокоментував ситуацію, яка виникла в школі № 15. Зокрема, він зауважив, що вчителька не мала права ні вимагати в дітей показати, що є в кишенях, ні проводити особисто якийсь огляд.

«Щодо того, чи можна вважати дії вчительки булінгом: на мій погляд – скоріше ні, ніж так, оскільки булінг (цькування) полягає у тривалих повторюваних діях, а одиничні сутички чи конфлікти таким не може вважатися. У цьому випадку можна говорити про компенсування моральної шкоди, яка могла бути завдана ученицям діями вчительки», – зазначив Валентин Хаймик. 

Скандал навколо вчительки математики Лілії Вологої прокоментував і директор школи Олег Гребенюк у коментарі ІА «Конкурент».

«Сьогодні ми говорили з батьками, говорили з учнями, спитали точку зору батьків. Батьки настоюють на тому, щоб вчитель залишилася викладати у їх класі. Це саме ті батьки тих учнів, які сьогодні були викликані. Батьки не мають претензій до вчительки Вологої Лілії Володимирівни. Вона – один із самих сильних математиків школи», – запевнив керівник закладу освіти.

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 16 квітня

Про аварію з патрульними

На перехресті вулиць Шевченка та Набережна сталася аварія за участю автомобіля патрульної поліції

У пресслужбі патрульної поліції області підтвердили інформацію про зіткнення. Зауважили, що, за попередньою інформацією, поліцейські їхали на виклик про ДТП із травмованими із ввімкненими «маячками».

Про надзвичайності тижня

Надзвичайні ситуації, злочини та події, що не залишили без уваги жодного волинянина. Інформацію про ці історії журналісти ІА «Конкурент» зібрали в одному відео.   

Цього тижня дивіться про застілля, яке завершилося смертю, чоловіка, що повідомив про злодіяння і сам попався на зберіганні наркотиків, угонщиків, які за лічені хвилини викрали автомобіль та інше.  

Головне у Луцьку: ТОП новин за п'ятницю, 16 квітня

Інші актуальні волинські новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів