Поділитись:

"У Луцьку буде новий сервісний центр МВС", – заступник директора Регіонального сервісного центру у Волинській області

Вівторок, 13 вересня 2016, 21:00

У серпні 2016 року територіальними сервісними центрами МВС у Волинській області здійснено 3397 операцій по зняттю з обліку, реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Для порівняння в липні ця цифра становила 2598, червні – 2528. Кількість бажаючих скористатися послугами відомства зростає.

Про нововведення та діяльність Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області "Конкуренту" розповів заступник директора Олександр Паламарчук.

Олександр ПаламарчукОлександр Паламарчук

***

Що змінилося після того, як ваше відомство перейменували?

– Нам віддали функцію з видачі свідоцтва про допуск до перевезення небезпечних вантажів. Робота здійснюється за принципом єдиного вікна, тобто громадянин може звернутися до будь-якого територіального сервісного центру МВС (не тільки за місцем реєстрації, як було колись). Навіть якщо хтось приїхав з іншої області, може здійснити у нас реєстраційні або екзаменаційні операції.

Відмінили довідки-рахунки, за якими здійснювалася торгівля транспортними засобами, адже вони коштували дорого. Зараз продаж транспортних засобів відбувається за договором купівлі –продажу, який є безкоштовним.

Водії часто нарікають на черги під час перереєстрації авто. Від чого вони залежать та чи можна якось їх зменшити?

– Ситуація з чергами в основному залежить від днів роботи авторинку в Луцьку, який є одним з найпопулярніших в Україні.

Разом з цим кожен охочий може спланувати похід до сервісного центру МВС, оскільки є можливість спостерігати за ситуацією з чергами у сервісному центрі МВС Луцька в режимі он-лайн, варто лише зайти на сайт Головного сервісного центру та обрати необхідний територіальний сервісний центр (у нашому випадку – ТСЦ 0741).

Кажу, шо треба їхати в Горохів, щоб в Луцьку довго не стояти. Олександр Паламарчук усміхається і погоджується. Каже: "В принципі, так!"

Автовласники часто можуть почути, що "немає бланків та номерних знаків" і доводиться їх чекати. Яка ситуація зараз?

– Ця проблема залишилася в минулому. Вони були, коли була колишня назва МРЕВ. Зараз ми повністю забезпечені бланками спецпродукції, номерними знаками. Вони є постійно. До того ж, громадяни можуть відслідковувати їх залишки на сторінках відомства у Фейсбуці та Твіттері, які зареєстровані офіційно. Сайт поки-що у планах розробки.

У яких випадках реєстрація авто неможлива? Можливо, є якісь особливості?

– Якщо транспортний засіб знаходиться у розшуку, якщо на нього накладені арешти виконавчими органами або органами поліції, якщо транспортний засіб за своїми технічними характеристиками не підходить. Наприклад, якщо кермо знаходиться справа.

А чому місцезнаходження керма має велике значення?

– Тому що це небезпечно згідно з правилами дорожнього руху. Ви їдете у правій смузі і при здійсненні обгону ви просто не зможете побачити, що відбувається попереду.

В скільки обходиться зараз отримати посвідчення водія, перереєструвати авто? Яка процедура?

– Для того, щоб отримати посвідчення водія, необхідно пройти три етапи: навчання в автошколі, складання іспитів у територіальних сервісних центрах та безпосередньо отримання посвідчення водія. Послуги, які надають саме в сервісних центрах, коштують 227 гривень. У цю суму входить пластикове посвідчення водія (201 грн.) та послуги зі складання теоретичних і практичних іспитів (по 13 грн. кожен).

Просимо прайс, щоб ознайомитися з актуальними цінами.

Назва послуги

Варітсть, грн

Реєстрація, перереєстрація автомобіля, автобуса вітчизняного виробництва та країн СНД з видачею свідоцтва про реєстрацію або його дубліката та номерного знака

452,57

Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів з видачею свідоцтва про реєстрацію або його дубліката та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, проведення експертного дослідження транспортних засобів і супровідних документів з видачею експертного висновку транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів

152,63

Державний номерний знак Т-1 (авто)

98,94

Бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ пластик (2015)

201

Реєстрація, перереєстрація автомобіля, автобуса іноземного виробництва з видачею свідоцтва про реєстрацію або його дубліката та номерного знака

490,09

Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів з видачею свідоцтва про реєстрацію або його дубліката та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок, проведення експертного дослідження транспортних засобів і супровідних документів з видачею експертного висновку транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів

190,15

Державний номерний знак Т-1 (авто)

98,94

Бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ пластик (2015)

201

На що потрібно звернути увагу та які документи потрібні під час обміну старого посвідчення водія на нове? Яка між ними відмінність?

– Потрібні документи: саме посвідчення водія, екзаменаційна картка водія (якщо вона відсутня у базі МВС), паспорт, ідентифікаційний код і медична довідка затверджена МОЗ. До речі, зараз у неї новий формат. На це потрібно звернути увагу. Бувають випадки, що людям важко піти в медичний заклад і пройти все самому і вони дають гроші несвідомим громадянам, а вони віддають їм липову довідку.

Просимо зразок, для наочності.

Відмінність між старим і новим посвідченням водія в тому, що нове пластикове і додали більше категорій.

Чи усім автошколам у місті Луцьку варто довіряти?

– Сьогодні на Волині функціонує багато автошкіл. Всі вони мають різне технічне забезпечення, навчальні автомобілі та репутацію. Від цих факторів, до речі, залежить ціна навчання. Однак, всі автошколи, які отримують державну акредитацію, проходять ретельну перевірку, як в регіональному , так і Головному сервісному центрі МВС України. Тому, при бажанні Ви можете звертатися до найближчої автошколи, яка є акредитованою.

Яких нововведень слід очікувати автовласникам у 2016 році?

– У нас зараз відбувається реформа і головне її гасло: "Зелене світло сервісним центрам!" Відповідно, відбуваються навчання. У місті Києві, наприклад, вже відкрили новий сервісний центр МВС. Він прозорий, немає закритих дверей (open space). У місті Луцьку теж планують відкрити такий у наступному році, у червні. Будемо набирати додаткових працівників та оголошувати конкурс на стажування. Орієнтовна дата відкриття – 13 червня. Це буде або повністю новий сервісний центр або на базі повністю переробленого старого.

Яка процедура відбору кандидатів, хто буде в пріоритеті?

– Набиратимемо за таким самим принципом, як і поліція. Охочі матимуть змогу заповнити анкету онлайн і вона буде надіслана до головного сервісного центру. Тоді там відбирають кандидатів і надсилають нам списки. Ми не маємо до цього відношення. До речі, місць для стажування передбачено 15.

Як показують дані уже проведених відборів конкурс на місце стажера досить високий, для прикладу, у сусідній Львівській області – 55 осіб на місце.

Посадові обов'язки адміністратора включають в себе безпосереднє надання послуг з реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі (обміну) посвідчень водія та приймання іспитів, роботу з документами та базами даних, надання консультацій та інше. Ознайомитись із переліком послуг сервісних центрів МВС можна на сайті Головного сервісного центру МВС www.hsc.gov.ua у розділі "Послуги". Серед основних напрямів теоретичної підготовки: вивчення основ діяльності сервісних центрів МВС, основ ефективної комунікації, професійної етики та протидії корупції.

Цікавимося, які вимоги до кандидатів:

  • громадянство України;
  • вік від 18 років;
  • закінчена вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, магістра (спеціаліста);
  • відсутність судимостей;
  • досвід роботи у сфері послуг схвалюється, але не є обов'язковим.

Які проблеми найчастіше виникають в роботі Регіонального сервісного центру?

– Стараємося зменшити черги у місті Луцьку, нещодавно впроваджено новий графік роботи: без перерви на обід у сервісному центрі Луцька та Ковеля, працівники центрів використовують обідню перерву почергово.

Що порадите водіям?

– Можу порадити батькам, щоб вони добре навчали своїх дітей керуванню транспортним засобом. Навіть якщо вони йдуть у навчальний заклад підготовки водіїв, паралельно проводити і співбесіди, розповідати, роз'яснювати, як керувати авто. Тому що батьки є батьки.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024