Поділитись:

"Мистецтво треба не розуміти, а відчувати", – архітектор з Луцька

Середа, 14 вересня 2016, 17:44

Сергій Торбінов – молодий луцький архітектор, який вже встиг представити свої роботи не лише в Україні, але й у Європі. Хлопець каже, що не всі люди розуміють його творчість, але він впевнений, що мистецтво потрібно не розуміти, а відчувати.

Сергій став учасником фестивалю "ПоліхромА", який нещодавно відбувся у Луцьку. Там він представив свою інсталяцію, яку виготовив із вентиляційних труб, – повідомляє Громадське.Волинь.

Ми поспілкувалися з ним напередодні фесту, коли він ще працював над своїм творінням. "Мою роботу, над якою я зараз працюю, можна назвати індустріальною структурою. Це так звана машинна архітектура. Я використовую вентиляційні труби і створюю з них структуру. Це буде інтерактивна інсталяція, яка народиться в результаті діалогу художника та середовища", – каже хлопець.

"Я за професією архітектор. Проте, не я вибрав інсталяцію, а вона вибрала мене. Я намагаюся перейти від площини до об'єму. Це такі міні архітектурні об'єкти, що є без функції. Вони мають лише естетичну та візуальну роль. Завдання митця – передати свою ідею. Чи сприймуть її люди? Це вже залежить від рівня розвитку людини та від того, які в неї смаки, від її інтересів. Проте, враховуючи мій досвід, коли я виставлявся в Європі, то там люди більше цікавляться цим мистецтвом. В нас люди трохи не такі. Якщо вони чогось не розуміють або це для них дивно, то вони це не сприймають. А мистецтво треба не розуміти, а відчувати", – каже Сергій.

Надрукувати
мітки:
коментарів