Поділитись:

У Нововолинську ‒ жахливий сморід через переробку відходів на підприємстві

Середа, 14 вересня 2016, 14:26
У Нововолинську ‒ жахливий сморід через переробку відходів на підприємстві

Із початку 2016-го року в Нововолинську працює мале підприємство "Екопротеїн", із переробки курячого пір'я та кісток на кормову муку для тварин. Фірма орендує цех заводу ВАТ "Оснастка", що у 15-у мікрорайоні.

У результаті діяльності "Екопротеїну" виникає специфічний неприємний запах, який турбує мешканців найближчих житлових будинків, а також заважає сусіднім підприємствам, ‒ пише Буг.

Нагадаємо, шо раніше керівник Анатолій Кулінічєв зазначав, що вже замовили установку з утилізації запаху за допомогою спалювання, на кінець травня на підприємстві мало бути спеціальне обладнання. "Ми також спілкуємося з іншим заводом, харківським. Вони утилізують не спалюванням, а озонуванням. Звісно, це недешево, але ми розуміємо, що рано чи пізно тут повстануть люди і діватися буде нікуди. Або ми закриємося, або виправимо ситуацію. Якщо брати з іншої сторони, податки тут, за оренду платимо також тут, люди працевлаштовані місцеві", ‒ говорив він.

Проте запах надалі продовжує розповсюджуватися містом. Жителька Нововолинська розповіла, що жахливий сморід посилює західний вітер, також неможливо дихати у дощові дні, вікна постійно зачинені, оскільки неприємне повітря проникає і до квартир.

Анатолій Кулінічєв у коментарі виданню повідомив, що, на жаль, обладнання для утилізації запаху не встановлено у зв'язку з фінансовими проблемами. Також зазначив, що виробництво "Екопротеїну" частково зупинили, переробку здійснюють лише пізно ввечері задля меншої шкоди.

Проте, за інформацією Бугу, приблизно о 12:00 робота на фірмі "кипіла". Анатолій Величко ‒ колишній голова профспілки ВАТ "Оснастка", нововолинський волонтер, працівник "Екопротеїну" повідомив, що керівні особи відсутні. Проте зазначив, що найближчим часом планується перенести виробництво в село Морозовичі Іваничівського району, віддалено від помешкань. Також зазначив, що відходи, від яких і доноситься сморід, засипані розчином хлору.

Анатолій Величко також пояснив, що виробництво виконується переважно ввечері, але у зв'язку з тим, що наразі є мало працівників, переробку здійснюють і вдень, але коротким терміном.

Депутат Нововолинської міської ради Богдан Бадзюнь зазначив, що наступного тижня розпочнуть належну перевірку підприємства.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
08:30
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024