Поділитись:

Луцькі ковбасні виробники визнали порушення з нечистотами

П'ятниця, 16 вересня 2016, 08:42
Луцькі ковбасні виробники визнали порушення з нечистотами

Луцькі підприємства ТОВ "Забіяка" та ТМ "Дмитрук" визнали, що з порушеннями зливали нечистоти у міську каналізацію.

Міський голова Луцька Микола Романюк зауважив, що останніми місяцями жителі міста скаржаться на неприємний запах, що з'являється переважно зранку. Однією з причин його виникнення може бути несанкціонований злив відходів у каналізаційну мережу у різних частинах Луцька.

Тож департамент муніципальної поліції отримав доручення – проведення рейду щодо виявлення фактів зливу нечистот приватним автомобільним транспортом у каналізацію, – повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Мер наголосив, що за результатами цього рейду виявили факти порушення порядку зливу нечистот. Він сказав, що нині є багато приватних підприємців, які надають послуги з відкачування каналізаційних стоків як у приватних житлових будинках, так і на підприємствах.

Окрім того, Романюк зауважив, що, на жаль, серед порушників були виявлені автомобілі знаних підприємств "Забіяка" та "Дмитрук".

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська поінформувала про рейд. Із її слів, злив каналізаційних нечистот дозволений у місті Луцьку у двох місцях – на вулиці Мамсурова та вулиці Конякіна. Час зливу – з 8:00 до 18:00. Вона наголосила, що о 19:30 на вулиці Мамсурова виявили автомобілі ТМ "Дмитрук", які проводили скид нечистот у міську каналізацію, що і є порушенням.

Сиротинська підкреслила, що після опівночі довелося переслідувати та примусово зупиняти автомобілі ТзОВ "Забіяка". Вона подякувала працівникам патрульної поліції міста Луцька, які допомогли у зупинці цих транспортних засобів та перевірці документів. Юлія Сиротинська зауважила, що, зі слів водіїв, злив відбувається цілу ніч.

Також виявили злив нечистот транспортом підприємства ТзОВ "Забіяка" на території приватного підприємства на вулиці Тарасова.

Директор муніципальної поліції розповіла, що громадяни надають інформацію про злив нечистот у каналізацію у різних частинах міста. Нині ця інформація перевіряється та розшукують порушників.

Директор ТзОВ "Забіяка" Олександр Хвищук зауважив, що є договір з КП "Луцькводоканал" на приймання стічних вод у міську каналізацію. Він визнав, що вони порушили правила скиду нечистот у міську мережу. Він сказав, що це зумовлено технологічними процесами на підприємстві, адже найбільше відходів у їхніх відстійниках збирається саме у нічний час. Хвищук додав, що зараз розробляється документація на будівництво каналізаційної мережі, яка з'єднає їхнє підприємство з міською каналізацією.

Керівник ТМ "Дмитрук" Олег Дмитрук також визнав порушення щодо зливу нечистот у міську каналізацію. Однак, як він наголосив, стічні води, які вони зливають у міську каналізацію, відповідають усім нормам.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що виявлені порушення представниками підприємств "Забіяка" та "Дмитрук" становлять лише невелику частину загальної картини, адже на сьогодні багато приватних підприємців зливають нечистоти у різних частинах міста у недозволених місцях. А представників "Забіяка" та "Дмитрук" запросили нараду, бо вони "попалися" першими на порушенні.

Також міський голова висловив сподівання, що учасники розмови зроблять висновки. Він зауважив, що необхідно вивчити питання перегляду годин зливу стічних вод у каналізацію і якщо це можливо, то це буде зроблено. Також він наголосив, що триватиме робота з виявлення порушників, які зливають нечистоти у міські мережі. Він попросив сприяння у цьому питанні співробітників патрульної поліції.

Надрукувати
мітки:
коментарів