Поділитись:

Лучанам "нав'язують" знесення Старого ринку, – луцький підприємець

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:53
Лучанам

Питання перенесення Центральному ринку (Старого базару) обговорюється в Луцьку вже давно, проте більшість заявляє про те, що його треба перемістити на територію ТЦ "Новий ринок", що на вулиці Боженка у районі ДПЗ.

Та замість того, щоб "нагинати" підприємців таким чином, необхідно підготувати план реконструкції Центрального ринку для того, аби і підприємці зберегли робочі місця, і територію навколо замку Любарта можна було облагородити.

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловив луцький активіст та підприємець Ігор Дильов.

Подаємо його текст у перекладі з російської мови на українську:

"Ситуація на Центральному ринку обговорюється давно, багатьма людьми (частіше абсолютно далекими від нього) і обов'язково в негативі. Єдиний вихід, який нав'язують переважна більшість коментаторів – прибрати цей "гадючник", але не куди-небудь, а на ГПЗ, і якщо точніше, то на територію ТЦ "Новий ринок".

Ніяких інших варіантів не розглядається в принципі. Та й навіщо? Адже там "базарники"! Чого з ними возитися? Гнати поганою мітлою! У нас європейське місто, знову ж таки, туризм розвивати необхідно, історичний заповідник як ніяк, а тут таке неподобство твориться. Якщо коротко резюмувати цю ситуацію, ціль проста: "нагнути" тисячу людей, що ведуть там свою підприємницьку діяльність, і звільнити місце для ... придумайте самі.

Зворушує позиція депутатського корпусу: вони комісію цілу створили для вивчення ситуації на ринках міста. Про те, що обговорює, що вирішує комісія – ніхто на ринках ні сном, ні духом, адже представників цих самих ринків туди не запрошують; але процес йде, адже задача тут не проста. Думається, потрібно "нагинання" людей піднести як велике благо для них же, нерозумних. Насмілюся припустити, що у висновку комісії по Центральному ринку формулювання "гнати поганою мітлою" і "прибрати цей гадючник" придбають дещо інший вигляд, але суті своєї не змінять.

До чого це я все. Ну по-перше, на ринку торгують люди, громадяни, підприємці. Вони різні: освічені і не дуже, виховані і хамовиті, активні і пофігісти, а головне – це жителі нашого міста і, як мінімум, заслуговують на повагу з боку інших співгромадян, а вирішувати замість них взагалі не коректно.

По-друге, пропоную знайти такого фахівця, який міг би створити (візуалізувати) план реконструкції заданої території, при якому і підприємці зберегли б робоче місце, і замок став відкритим, доступним для городян і туристів: з місцями для парковок, бруківкою і ліхтарями, в загальному, щоб зручно для всіх і красиво. Потім порахувати вартість і запропонувати всім учасникам вкласти кошти. Може, тоді і "нагинати" нікого не доведеться, як-а то разом і спільно. Думаю, що компромісних рішень, якщо їх пошукати, знайдеться ще з десяток. Можливо, моя пропозиція схожа на фантазії безнадійного романтика, але я впевнений в одному: принижувати гідність людей, які стали заручниками гри політиків і грошових мішків – не найкращий спосіб комунікації з ними.

І останнє, ініціюю широке обговорення розумного виходу з ситуації з усіма зацікавленими особами. Без революційної риторики, навішування ярликів і обвинувачень. Формат обговорення - будь-який, головне, зібрати всі думки і обговорити всі варіанти, навіть найфантастичніші".

Надрукувати
мітки:
коментарів