Поділитись:

Нововолинськ готовий до осінньо-зимового періоду

П'ятниця, 16 вересня 2016, 16:45
Нововолинськ готовий до осінньо-зимового періоду

У Новолинську майже повністю підготувалися до осінньо-зимового періоду.

Як розповіла начальник відділу будівництва, капітального господарства та газифікації Нововолинської міськради Олена Шведова під час засідання виконкому 15 вересня, однією з проблем є несвоєчасні розрахунки споживачів, зокрема, населення, за спожиті послуги.

Станом на 1 вересня 2016 року заборгованість за теплову енергію населення становить більше 2,5 мільйонів гривень, – повідомили у прес-службі міськради.

Підприємство "Нововолинськводоканал" упродовж дев'яти місяців 2016 року роботу здійснює згідно із плановими заходами.

Житлово-комунальним об'єднанням Нововолинської міської ради до опалювального сезону підготовлено 90 % житлових будинків. Підготовка до осінньо-зимового періоду триває також і у тих будинках, які знаходяться на обслуговуванні ОСББ, ЖБК. На сьогодні створено вже 155 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, з яких вже 40 підписали акти готовності та паспорти. З метою допомоги установам самоорганізації населення на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ в міському бюджеті передбачено 200 тис.грн. на умовах співфінансування.

На завершальній стадії роботи з капітального та поточного ремонту міських доріг, які здійснюються виробничим управлінням комунального господарства. До роботи взимку підготовлено 82 % спеціалізованої техніки, заготовлено більше половини обсягу піску, залишилось ще придбати сіль та деякий інвентар. Немалий об'єм робіт провели енергопостачальні організації. Керівники запевняють, що аварійних ситуацій виникнути не повинно.

Готові до опалювального сезону і основні соціальні об'єкти міста, нововолинська лікарня та освітні заклади, де відремонтовано покрівлі на суму 3,5 мільйони гривень та замінено півсотні вікон на енергозберігаючі.

Разом з тим, як наголосила Олена Шведова, залишається питання освоєння коштів на ремонт житлового фонду комунальної власності та ОСББ, капітальний ремонт водогінних та каналізаційних мереж підприємством "Нововолинськводоканал", але до кінця року планується його вирішити.

Підсумовуючи обговорення цього питання, міський голова Віктор Сапожніков закликав усіх представників господарського комплексу докласти максимум зусиль, щоб в осінньо-зимовий період не виникло проблем, адже завдання комунальних служб – попередити усі можливі негаразди завчасно і уникнути аварійних ситуацій у зимовий сезон.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024