Поділитись:

На Волині відкрили новий рекреаційний пункт (фото)

Понеділок, 19 вересня 2016, 13:34
На Волині відкрили новий рекреаційний пункт (фото)

У ДП "СЛАП "Рожищеагроліс" напередодні професійного свята відкрили новий рекреаційний пункт "Зелений гай". Він знаходиться у сосновому лісі між селами Дубище і Носачевичі.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Тут є і затишні бесідки, і місточок для дітей, навіть гойдалки. І, звісно, лісівники подбали про місця для вогнищ, дровітню, вбиральню. Рекреаційний пункт загороджений, біля нього є інформаційні стенди. І все це зроблено руками майстрів лісу.

– Цього року ми здаємо вже другий рекреаційний пункт у нашому лісогосподарському підприємстві, – зазначив Анатолій Ярмолюк. – Перший –"Мар'янівський двір" – побудували в Стохідському лісництві. Плануємо цю роботу продовжити і у наступні роки.

Потому у конторі лісництва відбулася урочиста частина з нагоди Дня працівника лісу, який відзначається у третю неділю вересня. Голова районної державної адміністрації привітала лісівників, подякувала за роботу, дала зрозуміти, що влада району дорожить їхньою працею, вболіває за майбутнє лісового господарства. Також найкращих працівників підприємства нагородила грамотами та подяками.

unnamed-3

З вітальним словом до лісівників звернувся також голова районної ради Андрій Музика.

– Лісове господарство – надзвичайно важлива галузь держави, що впливає на економічний розвиток району, – зазначив Андрій Євгенійович. – Ваші працівники оберігають ліси від пожеж, шкідників, браконьєрів, дбають про відпочинок людей. Вітаю вас усіх із професійним святом і бажаю вам і вашим родинам миру, добра, благополуччя. Спасибі вам за працю.

Директор ДП "СЛАП "Рожищеагроліс" у свою чергу доповів присутнім про роботу, пророблену колективом цього року.

unnamed-1

– Наша професія – одна з найважливіших на Землі, – наголосив він. – Адже ліси – це прекрасний, здатний до відтворення природний комплекс, надійний екологічний щит, який захищає природу і забезпечує охорону здоров'я людини.

ДП "СЛАП "Рожищеагроліс" займається заготівлею, реалізацією, охороною та посадкою лісових культур. У 2016 році посадку лісових культур здійснено на площі 26,7 га, сприяння природному поновленню на рубках головного користування та суцільно санітарних рубок – на 31,8 га. Догляд за лісовими культурами проведено на 101 га. Проведено рубок догляду за лісом: освітлення – 6 га, прочищення – 16 га при плані 14, прорідження –11 га при плані 7.

– Згідно з лісовпорядкуванням, наше підприємство на даний час заготовило від рубок головного користування 5955 кубометрів ліквідної деревини, від проміжного – 2 тис 922 кубометрів ліквідної деревини, – доповів присутнім директор державного лісогосподарського підприємства. – Направлено на переробку 1 тис. 588 кубометрів лісосировини, з якої отримано 621 кубометрів продукції переробки. Вихід готової продукції становить 986 грн з 1 метра кубічного. Дохід від реалізації по підприємству склав 5 мільйонів 798 тис гривень. Із цих коштів було витрачено на заробітну плату працівників лісового господарства 1 мільйон 585 тис. грн, сплачено податків до державного бюджету 619 тис. грн, до місцевого бюджету – 550 тис. грн, єдиного соціального внеску – 332 тис. грн.

А ще у лісогосподарстві була створена група оперативного реагування. Оновлено засоби виробництва: придбано лісопатрульний автомобіль та модуль АЗС. Для забезпечення відповідних норм охорони праці було закуплено спецодяг та взуття для усіх майстрів лісу та інженерного складу лісового господарства. Підприємство постійно працює над покращенням умов праці.

unnamed-5

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024