Поділитись:

У МОН планують створити єдину освітню екосистему

Вівторок, 01 червня 2021, 06:56
У МОН планують створити єдину освітню екосистему

Розроблений Міністерством освіти і науки проєкт Стратегії цифрової трансформації освіти і науки націлений на те, щоб створити єдину освітню екосистему.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» заявив заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку Артур Селецький, - пише "Освіта.ua".

За його словами, стратегія цифрової трансформації освіти і науки націлена на те, щоб створити єдину освітню екосистему, яка допоможе здобувачам освіти та педагогічним працівникам розвиватись, опановувати цифрові компетентності й мати постійний доступ до якісного цифрового контенту.

«Спираючись на існуючі проблеми, ми розробили проєкт Концепції, який визначає стратегічні напрями цифрового розвитку та цифрової трансформації освіти і науки», – зазначив Селецький.

Він наголосив, що першою метою проєкту стратегії є створення цифрового освітнього середовища, зокрема – забезпечення шкіл комп'ютерною технікою та широкосмуговим доступом до Інтернету.

Для цього спільно з Міністерством цифрової трансформації МОН уже забезпечує Інтернетом заклади освіти по всій Україні.

Окрім того, Мінцифрою виділено 500 млн грн на проведення Інтернету до 3 000 населених пунктів і, відповідно, закладів освіти в них. Також виділено 980 млн грн на забезпечення комп'ютерною технікою вчителів, що допоможе, зокрема, якісно проводити дистанційне навчання.

Друга мета проєкту стратегії трансформації освіти і науки – цифрові компетентності. Для цього спільно з партнерами Google та Microsoft уже було проведено низку навчань, тренінгів для вчителів. У планах МОН – зробити таке навчання постійним. Також розроблятиметься типова програма підвищення кваліфікації педагогічних працівників з цифрової компетентності.

Третьою метою проєкту стратегії є сучасний зміст освіти. Зокрема, для цього МОН продовжує розвивати платформу «Всеукраїнська школа онлайн».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 травня 2024
06 травня 2024
02 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024