Поділитись:

«Основний – учень, і ми маємо виходити з його потреб», – Оксана Урбан про проблеми в освіті (відео)

П'ятниця, 11 червня 2021, 14:00
«Основний – учень, і ми маємо виходити з його потреб», – Оксана Урбан про проблеми в освіті (відео)

Розглядаючи питання закриття шкіл у Луцькому районі, передусім потрібно виходити із потреб учня.

Про це в ефірі телеканалу "Аверс" сказала заступниця голови фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій районній раді Оксана Урбан.

На думку депутатки, розв'язання всіх питань можливе завдяки співпраці освітян, влади та бізнесу, коли між ними буде чітка взаємодія. 

"Вирішення проблем можливе завдяки триєдиній системі: освіта – влада – бізнес. Коли буде чітка взаємодія між цими трьома ланками через розуміння того, хто є суб'єктом прийняття рішення і на кого воно налаштоване", – зазначила Оксана Урбан.

Якщо говорити про освіту, то, наголосила депутатка, основний суб'єкт – це учень. І в пріоритеті мають бути його потреби: якісна освіта, можливість в майбутньому стати висококваліфікованим працівником.

Так само відбувається і на рівні громади, якою керує влада: вона чітко розуміє, які висококваліфіковані працівники потрібні їм.

"Якщо ми говоримо про розвиток, про реалізацію будь-якого проєкту, ми маємо розуміти, що першочергово – це ідея, а не гроші. Якщо є хороша ідея – з чітким планом, з чітким розмежуванням, компетенціями, повноваженнями – під неї можна знайти гроші. Але якщо немає ефективного використання наявних ресурсів, то велика кількість грошей буде йти в нікуди", – зауважила Оксана Урбан.

Як приклад ефективної взаємодії між ланками Оксана Урбан навела організацію навчання в ЛНТУ, де освітні програми, власне навчання студентів узгоджується з потенційними роботодавцями. 

"І коли в нас є громада – навчальний заклад – бізнес, тобто громада готує школярів, які йдуть у вищий навчальний заклад, де є узгодження програм, взаємодія між ними, в цьому навчальному закладі готують тих фахівців, які будуть затребувані в цій громаді представниками цього бізнесу", – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
29 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
14 квітня 2024