Поділитись:

На Волині густий дим паралізував рух на міжнародній трасі

Середа, 21 вересня 2016, 10:29

Димова завіса паралізувала рух транспорту на міжнародній автотрасі Київ-Ковель-Ягодин. Через нульову видимість сталося кілька серйозних аварій. Машини на швидкості просто врізалися одна в одну.

Це найкоротший шлях зі столиці України до Європи. Трасою Київ-Ковель-Ягодин зазвичай машини проносяться на великій швидкості. Зараз їхати більше ніж 10 кілометрів за годину небезпечно, – йдеться у сюжеті НТН.

Через погану видимість почастішали аварії. Щоб якось зарадити ситуації, поліцейські тимчасово обмежили рух на 30-тикілометровій ділянці. Дим настільки густий, що за кілька метрів вже нічого не видно. Рятувальники пояснюють, що димова завіса виникає через те, що селяни нехтують правилами пожежної безпеки і масово спалюють суху рослинність на полях. А горіння торфу тут ні до чого. За такі порушення передбачений штраф для громадян від 180 до 340 гривень і для посадових осіб від 850 до 1190 гривень.

До слова, цьогоріч під час спалювання сухої рослинності загинула людина, а в Мукачівському районі жінка, крім своєї стерні, спалила 40 га пшениці агропідприємсва.

Надрукувати
мітки:
коментарів