Поділитись:

Луцькі підприємства заборгували майже 10 мільйонів за оренду землі (перелік)

Середа, 21 вересня 2016, 14:13

Загальна заборгованість луцьких підприємств за орендну плату за землю перед фіскалами становить 9 мільйонів 625 тисяч гривень.

Про це повідомила начальник відділу місцевих податкових зборів, рентної плати та економічного податку у Луцькій ОДПІ Руслана Войнаровська на "земельній" комісії Луцької міської ради 21 вересня.

Зі слів податківця, близько 5,6 мільйона гривень із загальної суми – борги луцьких підприємств, які збанкрутували.

Зокрема ЗАТ "Західпромбуд" (990 тисяч гривень), ПрАТ "Автопарк" (3 мільйона 956 тисяч гривень), ТзОВ "Магазин № 36" ЛТД (4,4 тисячі гривень), ПП "Імпалс" (590,1 тисяча гривень), ВАТ "Волиньагрохім" (1,2 тисячі гривень).

Як зауважила Руслана Войнаровська, цими боргами займається безпосередньо відділ з примусових стягнень. Однак навряд чи ці кошти вдасться повернути, адже з підприємств-банкрутів борг списують.

Член комісії Микита Рабан заявив, що не розуміє, чому в переліку вказано ПрАТ "Автопарк", адже такого підприємства немає навіть в реєстрі. Звідси виходить, що це вже не банкрут, а закрите провадження.

Також, зі слів депутата, підприємство "Імпалс" та ЗАТ "Західпромбуд" уже розпродали свою нерухомість.

Таким чином, зазначила представниця фіскальної служби, "реальний борг" становить близько 4 мільйонів гривень.

Як розповіла Руслана Войнаровська, є позитивна тенденція зі скороченню боргу. За 9 місяців 2016 року в місцевий бюджет Луцька надійшло 987 тисяч гривень.

Члени комісії, залучивши юридичний відділ Луцькради, вирішили вивчити можливість притягнення усіх луцьких підприємсв-боржників до суду.

Надрукувати
мітки:
коментарів