Поділитись:

У Луцьку відкрився Центр енергоефективності та енергозбереження

Четвер, 22 вересня 2016, 12:30

Сьогодні у Луцьку відкрився перший в Україні Центр енергоефективності та енергозбереження.

Він розташований за адресою: проспект Перемоги, 12.

Центр буде безкоштовно надавати консультаційні послуги, допомагатиме оформляти всю необхідну технічну документацію для впровадження енергоефективних заходів, таких як розрахунок бюджетного фонду, економія.

Голова центру - Тарас Заремба><span class=Голова центру - Тарас Заремба

Голова правління Асоціації ОСББ "Лучани" Юлія Сабатюк розповіла, що відкриття Центру енергоефективності та енергозбереження важлива подія для всієї України.

"До Луцька з'їхалися голови ОСББ всіх міст України, які готові впроваджувати енергоефективні заходи. У нашому місті такий центр відкрився перший в Україні. У центр можуть звертатися прості громадяни, які не мають стосунку до ОСББ, чи до програм з енергозбереження. У нас є підтримка проектів USAID і всіх інших, хто долучатиметься до фінансування енергоефективних заходів. Фахівці, які працюватимуть у центрі енергоефективності пройшли навчання у провідних спеціалістів таких фірм, як Henkel, Rehau.

Голова ради голів ОСББ міста Луцька Роман Бондарук звернув увагу на те, що, окрім відкриття центру енергоефективності та енергозбереження, у Луцьку відбувається семінар USAID.

"До нас завітали представники ресурсних центрів з усієї України, які займаються створенням ОСББ. І саме цій події ми присвятили відкриття цього центру. Унікальність новоствореного центру полягає в тому, що якраз у цьому будинку створене ОСББ, яке взяло найбільший кредит на енергоефективні заходи – близько трьох мільйонів гривень. Ці кошти будуть витрачені на повну модернізацію будинку: від повної заміни вікон, покрівлі, інженерної мережі, встановлення ІТП та утеплення будинку", – зазначив Бондарук.

Роман Бондарук><span class=Роман Бондарук

І додав, що це результати роботи всієї команди – органів місцевого самоврядування і власників будівлі.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що дуже радий, що такий центр відкрився у Луцьку.

"Він перший в Україні. Такі центри дуже потрібні, адже люди рахують гроші у зв'язку з підняттям цін на енергоносії. Кожну людину зараз цікавить, як зберегти кошти. Будемо надіятися, що все буде добре і робота центру буде приносити користь територіальній громаді", – сказав мер.

Голова центру енергоефективності та енергозбереження Тарас Заремба зазначив, що центр безкоштовно консультуватиме людей і розповідатиме, як підготувати будинок до утеплення, що саме потрібно зробити, а також консультуватиме, як правильно створити ОСББ і що для цього потрібно зробити.

Надрукувати
мітки:
коментарів