Поділитись:

Стало відомо, коли вийде книжка про Луцьк від топових українських письменників

Середа, 07 липня 2021, 19:30
Стало відомо, коли вийде книжка про Луцьк від топових українських письменників

Книжку про Луцьк від топових українських письменників видадуть до кінця року. 

Про це стало відомо під час підсумкової прес-конференції першої луцької літературної резиденції "Місто натхнення" у середу, 7 липня. 

Стало відомо, коли вийде книжка про Луцьк від топових українських письменників

Ідеться про збірку історій про Луцьк від п'яти українських письменників і письменниць - Мирослава Лаюка, Любка Дереша, Катерини Калитко, Макса Кідрука та Оксани Забужко. Вони протягом останніх півтора місяця по тижню жили у місті, досліджували його та надихалися обласним центром Волині. 

Співорганізаторка літрезиденції Ольга Ольхова зазначила, що вже зараз люди звертаються і питають, де можна придбати книжку. Вона каже, що не буде тиснути на письменників та квапити творчий процес, однак умови, які ставить місто, доволі зрозумілі: книгу потрібно випустити до кінця бюджетного року. 

Нагадаємо, луцька літературна резиденція "Місто натхнення" - це проект з популяризації Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, туристично привабливого міста з багатою історико-культурною спадщиною і традиціями, у якому жили й творили постаті, важливі для історії української культури, мистецтва, науки. Українські письменники мали тиждень на те, щоб познайомитися з містом, і результатом їх перебування у Луцьку стануть п'ять історій, які вийдуть однією книгою вже цього року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів