Поділитись:

Луцькі депутати запитають Авакова про невдалу переатестацію та ріст злочинності

Вівторок, 27 вересня 2016, 11:38
Луцькі депутати запитають Авакова про невдалу переатестацію та ріст злочинності

Комісія "законності" підтримала пропозицію розгляду на сесії звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо росту криміногенної ситуації.

Про це стало відомо у вівторок, 27 вересня, під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як розповів депутат Луцькради Ігор Поліщук, рівень злочинності у місті становить 107,7 на 10 тисяч населення, коли минулого року був 67,2. Більшість злочинів класифіковані як тяжкі та середньої тяжкості. Розкриття "зависло" на позначці у 14,1% порівняно із 42,2 % у попередньому році.

"Із отриманої від поліції інформації, можна констатувати, що причинами росту злочинності є невдала переатестація працівників, значне та необгрунтоване зменшення штату, відсутність мотивації та адекватної заробітної плати для слідчих оперативників, відсутність достатнього матеріально-технічого забезпечення для організації нормальної роботи", – зауважив обранець громади.

Член комісії окремо відзначив "суттєвий недолік у роботі патрульної поліції", який полягає у відсутності піших патрулів, які б ретельніше виконували свою роботу.

Загалом, Авакова проситимуть швидко відреагувати на звернення, налагодити діалог з територіальними управліннями поліції, здійснити ретельний аналіз та дослідити проблеми, які заважають нормальній роботі.

Надрукувати
мітки:
коментарів