Поділитись:

Amazon присудили штраф 746 млн євро через порушення конфіденційності

Субота, 31 липня 2021, 00:40
Amazon присудили штраф 746 млн євро через порушення конфіденційності

Управління з захисту даних Люксембургу (CNPD) оштрафувало компанію Amazon на 746 млн євро за недотримання правил конфіденційності Європейського союзу.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на Politico.

Рішення було прийняте 16 липня, регулятор постановив, що обробка персональних даних в компанії Amazon не відповідає нормам Загального регламенту ЄС про захист даних.

"Ми вважаємо, що рішення CNPD є безпідставним та маємо намір активно захищатися у цьому питанні. Рішення, що стосується того, як ми показуємо клієнтам відповідну рекламу, спирається на суб'єктивні та неперевірені тлумачення європейського законодавства щодо конфіденційності, а пропонований штраф цілком не відповідає пропорції навіть такого тлумачення", – йдеться у заяві компанії Amazon.

Нагадаємо, що раніше Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з технологічним гігантом Amazon. Документ передбачає, що українські навчальні заклади зможуть приєднатися до професійного курсу AWS Academy з навчання хмарних технологій. Програма передбачає безкоштовні сервіси, котрі стануть доступними необмеженій кількості студентів і викладачів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів