Поділитись:

Потреби в сьомій хвилі мобілізації немає, – Мінооборони

Вівторок, 27 вересня 2016, 14:30
Потреби в сьомій хвилі мобілізації немає, – Мінооборони

Завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців служби за контрактом на сьогодні потреби в оголошені чергової хвилі часткової мобілізації немає.

З початку року контракт вже підписало близько 53 тисяч військовослужбовців, із яких понад 6 тисяч – офіцери. Ще декілька тисяч громадян пройшли відповідний відбір і укладуть контракт після проходження необхідного курсу підготовки, – повідомляє прес-служба Міноборони.

Таким чином, щомісяця лави Збройних Сил України в середньому поповнює близько 6 тисяч контрактників. Враховуючи зазначену тенденцію, до кінця року планується зарахувати ще 15-18 тисяч контрактників.

Це дало можливість здійснити звільнення останньої (шостої) черги бійців без оголошення наступної хвилі мобілізації.

Всі звільнені у запас військовослужбовці в обов'язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги.

Також наразі у Збройних Силах України тривають підготовчі заходи до осіньої призовної кампанії, в ході якої буде призвано близько 14 тис. військовослужбовців строкової служби. У подальшому всі військовослужбовці–строковики проходитимуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин. Вони комплектуватимуть лише небойові військові частини та підрозділи забезпечення.

Жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі антитерористичної операції на території Донецької та Луганської області залучатися не буде.

Надрукувати
мітки:
коментарів