Поділитись:

Тарифи на світло в Україні можуть зростати щомісяця

Вівторок, 27 вересня 2016, 15:32

Із 1 січня 2017 року ліцензіати з постачання електричної енергії за регульованим тарифом зможуть підвищувати тарифи на електроенергію щомісячно, але не більш, ніж на 3 %.

Про це сказано в офіційно оприлюдненому Порядку ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам (затвердженому постановою НКРЕКП 13.06.2016 №1129), – інформує 24 канал.

"Перехід до ринкового формування роздрібних тарифів на електричну енергію, що відпускається споживачам, здійснюється поетапно. На першому етапі граничний рівень підвищення тарифів не може перевищувати 3% від рівня тарифів на 1 грудня 2016 року з подальшим щомісячним підвищенням не більш, ніж на 3 % від рівня тарифів попереднього місяця", – йдеться в розділі постанови "Порядок розрахунку роздрібних тарифів на електричну енергію для споживачів 1 та 2 класів напруги на території України".

Роздрібні тарифи для споживачів електричної енергії 1 та 2 класів напруги на території України на період відходу від застосування єдиних роздрібних тарифів на електричну енергію установлюватимуться НКРЕКП щомісячно, на підставі даних ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, до повного відходу від застосування єдиних роздрібних тарифів.

Якщо в розрахунковому місяці не застосовувався граничний рівень підвищення тарифів для жодного з ПРТ, то із зазначеного місяця відбувся повний відхід від застосування єдиних роздрібних тарифів.

Рішення НКРЕКП щодо встановлення роздрібних тарифів оформлюватиметься постановою та оприлюднюватиметься не пізніше ніж до 23 числа місяця, що передує розрахунковому.

Надрукувати
мітки:
коментарів