Поділитись:

У Луцьку бракує екскурсоводів

Вівторок, 27 вересня 2016, 16:06
У Луцьку бракує екскурсоводів

27 вересня в Україні відзначають День туризму.

З цієї нагоди відбувся "круглий стіл" спільно зі студентами історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та науковими співробітниками Волинського краєзнавчого музею. У заходах також взяв участь заступним міського голови Луцька Сергій Григоренко, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Зокрема він повідомив, що зараз у міськраді працюють над написанням проектів щодо реставрації історичних пам'яток. У планах відновити вільний доступ до Вежі Чарторийських та зробити там музей лицарства, облагородити луцькі підземення, відремонтувати приміщення синагоги та багато іншого.

Представники Волинського краєзнавчого музею зауважили, що установи такого типу потребують оновлення. За їх словами, необхідно застосовувати нові форми роботи з відвідувачами, аби їх зацікавити. І нині такі методики поступово запроваджуються. Проводяться різноманітні акції, зокрема, Ніч музеїв. Крім того, за прикладом іноземних установ, необхідно дати можливість відвідувачам торкатися різноманітних предметів старовини, аби вони тактильно мали відчути дух. Крім того, проблемою є відсутність екскурсоводів. Їхні функції виконують наукові співробітники, для яких це є тягарем.

Також під час зустрічі піднімалося й питання проведення екскурсій у Луцькому замку. Тут теж не вистачає екскурсоводів, відсутність можливості проведення екскурсій іноземними мовами тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів