Поділитись:

В Україні хочуть створити прозорий ринок деревини

Середа, 28 вересня 2016, 10:24
В Україні хочуть створити прозорий ринок деревини

Одним із головних завдань для Держлісагентства є створення прозорого ринку деревини та забезпечення сировиною вітчизняних деревообробників.

Про це повідомила голова відомства Христина Юшкевич, – повідомляє прес-служба відомства.

"Основним завданням Держлісагентства передусім є збільшення обсягів створення нових лісів, раціональне використання і відтворення лісових ресурсів, а також їх охорона і захист", – підкреслила Христина Юшкевич.

Вона висловила сподівання, що за підтримки уряду та парламенту вдасться отримати позитивні результати, вийти на високий рівень і мати якісну українську деревообробну продукцію.

"Ми розробили та обговорили з різними деревообробними асоціаціями проект положення про реалізацію лісоматеріалів необроблених. Ми напрацювали зміни до законодавства, якими буде передбачено єдиний порядок реалізації деревини для всіх постійних лісокористувачів. Однозначно, необхідно повністю запровадити електронний облік деревини, який допоможе мінімізувати тіньовий обіг", – зазначила Юшкевич.

Окрім того, голова Держлісагентства запевнила, що відомство буде й надалі підвищувати стандарти ведення лісового господарства та сприяти збільшенню площі сертифікованих лісів за міжнародними стандартами Лісової опікунської ради FSС.

"Це європейські підходи, які передусім сприяють турботі про ефективне використання лісових ресурсів та збереженню лісів для майбутніх поколінь. Сертифікована продукція гарантуватиме, що вона походить з відповідально керованих лісів, а не з сумнівних, нерідко незаконних джерел. Головна мета – це цивілізований лісозаготівельник, який піклується про ліс, займається лісовідновленням і доглядом за ним. При заготівлі лісу сертифіковані лісокористувачі повинні зберігати рідкісні види тварин і рослин, ключові біотипи, унікальні дерева", – зазначила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів