Поділитись:

Чи потрібно дати поліцейським більше повноважень?

Четвер, 29 вересня 2016, 12:30

На вибір чергової теми ток-шоу Протилежний Погляд LIVE вплинули останні події, що відбулися у Дніпрі і викликали масу обурення та обговорення у суспільстві.

Нагадаємо: 24 вересня були розстріляні двоє поліцейських при виконанні своїх обов'язків, нападника затримано. Проте не менш гучною стала заява міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання більших повноважень поліцейським : "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй".

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сподівається, що Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про презумпцію правоти поліцейських вже 4-7 жовтня. "Потрібно дати повноваження поліцейським, щоб вони випереджали злочинців", – додала вона.

Протилежний Погляд LIVE запросив до обговорення цієї теми громадських активістів Олександра Николайчука, учасника ради ГО "Самооборони Майдану" та Ігора Алексєєва, голову Спілки власників зброї Волині.

Отож, вбивство поліцейських у Дніпрі показало, що щось пора переосмислювати. І в законах, і в підготовці правоохоронців, і в самому суспільному договорі. Проте наразі питання прав і повноважень поліцейського спровокувало чималі дискусії щодо системи взаємодії "поліцейський-громадянин".

Не пропустіть: Протилежний Погляд LIVE – п'ятниця, телеканал "Нова Волинь", 19:45.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
18:46
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20