Поділитись:

Мережа Facebook видалятиме на своїх платформах контент пов'язаний з "Талібаном"

Середа, 18 серпня 2021, 00:18
Мережа Facebook видалятиме на своїх платформах контент пов'язаний з «Талібаном»

Американська компанія Facebook видалятиме контент екстремістського руху «Талібан» зі всіх своїх платформ, оскільки вважає організацію терористичною.

Як повідомляє BBC, компанія запевнила, що має спеціальну команду афганських експертів для моніторингу та видалення повідомлень, пов’язаних з талібами.

«За законами США «Талібан» визначається як терористична організація, і ми заборонили їм користуватися нашими послугами відповідно до нашої політики щодо небезпечних організацій. Це означає, що ми видаляємо облікові записи, які підтримуються талібами або від їх імені, і забороняємо їх похвалу, підтримку або ж представництво», – повідомив BBC представник Facebook.

Зазначається, що впродовж багатьох років таліби використовували соціальні мережі для поширення своїх повідомлень. Саме тому завоювання екстремістами Афганістану ставить перед технологічними фірмами нові виклики щодо того, як поводитись з інформацією, пов’язаною із групою.

«У нас також є спеціальна команда афганських експертів, які є носіями мов дарі та пушту та мають знання місцевого контексту, допомагаючи виявляти й попереджати нас про нові проблеми на платформі», – заявили у Facebook.

У соцмережі додали, що не приймають рішень щодо визнання чи невизнання національних урядів, натомість орієнтуючись на «авторитет міжнародного співтовариства».

Facebook підкреслює, що ця політика застосовується до всіх її платформ, включаючи її флагманську мережу, а також Instagram та WhatsApp.

Що говорять в інших соцмережах

Як пише BBC, конкуренти Facebook також аналізували контент, пов'язаним з рухом «Талібан». Зокрема у Twitter речники організації використовували платформу для публікації оновлень інформації щодо подій навколо захоплення Афганістану для сотень тисяч підписників.

У компанії підкреслили, що дотримуються політики боротьби з насильницькими організаціями та ненависною поведінкою. Згідно зі своїми правилами, Twitter не дозволяє розміщення інформації, що пропагує тероризм або насильство проти мирного населення. Водночас у YouTube поки не коментували ситуацію з публікаціями щодо талібів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів