Поділитись:

Вимагали «данину» у контрабандистів: на Волині затримали прикордонників

Четвер, 01 січня 2015, 00:02
Вимагали «данину» у контрабандистів: на Волині затримали прикордонників

Оперативники СБУ затримали двох офіцерів – оперуповноважених 6-го прикордонного Волинського загону за різні факти вимагання та отримання хабарів. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Волинській області. 

Один із зловмисників  організував механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння у незаконному переміщенні цигарок за допомогою дронів до країн ЄС. Прикордонник за певну «оплату»» обіцяв не вживати заходів реагування для припинення такої протиправної діяльності. Частину від отриманих хабарів зловмисник передавав одному з керівників Західного регіонального управління  Державної прикордонної служби України.

Інший прикордонник налагодив корупційний механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди від осіб, які переміщують різного роду товари в прикордонній зоні. За хабарі зловмисник обіцяв сприяти місцевим жителям у незаконному переміщенні товарів. Оплату за свої «послуги» офіцер отримував навіть талонами на пальне.

Правоохоронці затримали обох прикордонників відповідно до  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінальних проваджень обом прикордонникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених   ч. 3 ст. 368  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Тривають слідчі дії з метою встановлення усіх причетних осіб до протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ у Волинській області спільно зі  співробітниками оперативного відділу (з дислокацією у м. Луцьку) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Луцьку) ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, під процесуальним керівництвом Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері та Волинської обласної прокуратури.

Вимагали «данину» у контрабандистів: на Волині затримали прикордонників

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів