Поділитись:

На Волині відкрили нові лісові дороги

Неділя, 02 жовтня 2016, 20:23
На Волині відкрили нові лісові дороги

На Волині здали в експлуатацію дві новозбудовані лісові дороги: у Деревківському лісництві державного підприємства "Любешівське лісомисливське господарство" та Добренському лісництві ДП "Камінь-Каширське ЛГ".

Протяжність дорожнього полотна, що з'єднує села Деревок Любешівского і Волиця Камінь-Каширського р-ну, становить 5 км, у тому числі – 2 км зі щебеневим покриттям. А дорога, що значно скоротила шлях та з'єднала села Теклине і Видричі Камінь-Каширського р-ну та Адамівка Ратнівського, має протяжність 6,5 км, з яких 3,3 км – щебенева.Повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ

Начальник волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко наголошує, що робота в цьому напрямку стала активно вестися ще в 2007 році і, незважаючи на непрості часи, нині набирає обертів.

– Цьогоріч усі дороги, які заплановані, будуть відкриті. А це – 100 кілометрів лісового полотна, 30 із яких – із твердим покриттям. І це – відповідальність кожного керівника, який сьогодні тут присутній. Адже кожен із нас добре розуміє потрібність справи не лише для галузі.

Крім того, що лісівники будують лісові дороги власним коштом, на їхні плечі також лягає зобов'язання утримувати їх у належному стані. І з цим волинські лісівники також чудово справляються.

По це зазначив голова Любешівської райдержадміністрації Олег Кух:

– Можливо, ця дорога відіграє ще й чималу роль в утворенні нової об'єднаної громади. Тож щиро дякуємо, що незважаючи на власні проблеми та нагальні питання, ви, лісівники, приділяєте чимало уваги реалізації соціальних проектів.

На будівництво цієї лісової дороги затрачено 1 млн 200 тис. грн. Вона дійсно добротна та якісна. Підрядні роботи виконувало ТзОВ "ДОФ Арбо" під керівництвом Анатолія Буська. Місця тут багаті ягодами та грибами, тож люди їдуть із задоволенням.

На урочистості з нагоди відкриття дороги у Камінь-Каширському р-ні прибули голова райради Віктор Сус та заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік. Спільно з начальником ВОУЛМГ Олександром Кватирком, директором ДП "Камінь-Каширське ЛГ" В'ячеславом Кузьмичем вони перерізали символічну стрічку та одразу випробували дорожнє полотно на міцність.

Надрукувати
мітки:
коментарів