Поділитись:

Як вибрати рюкзак для школярика

Понеділок, 06 вересня 2021, 10:51
Як вибрати рюкзак для школярика

Коли йдеться про рюкзак для школяра, то наголошують не на об’ємі чи яскравості заплічної сумки, а на тому, наскільки вона підходить конкретній дитині. Адже носіння невідповідного виробу може негативно вплинути на формування хребта.

Купуємо оптимальну заплічну сумку

Потрібно придбати не найдорожчу заплічну сумку. Її розміри та конструкція мають оптимально підходити вашій дитині. Тож розберімося, що необхідно врахувати під час вибору рюкзака для школярика, а придбати його ви зможете, перейшовши за посиланням https://auchan.ua/ua/portfeli/. До слова, мережа магазинів «АШАН» подбала, зокрема, про зручну доставку. Придбану річ ви зможете забрати, наприклад, у найближчому пункті обслуговування клієнтів або відділенні «Нової Пошти».

Ортопедична спинка

Найважливіша характеристика виробу, який ми розглядаємо, — наявність ортопедичної спинки. Це жорстка конструкція з м’якими накладками, які розташовані по периметру.

Така спинка повторює анатомічний вигин хребта, не дозволяє дитині горбитися, допомагає рівномірно розподіляти навантаження. Звісно, проблему постави розв’язують не лише за допомогою правильно підібраного рюкзака, але від нього також багато що залежить.

До речі, усі застороги будуть зведені нанівець, коли школяр носитиме заплічну сумку у руках. Утім, деякі бренди свідомо йдуть на хитрість — роблять незручну ручку, тому дитина змушена надівати рюкзак як належить.

Лямки, вага, розмір, накладки

Аби придбати оптимальний шкільний рюкзак, під час його вибору також зверніть увагу на:

  1. Лямки. Їх виготовляють з м’якої тканини, аби вони не натирали плечі. Лямки повинні регулюватися. Також вони мають бути достатньо широкими (4–5 см) і не надто довгими. Аби лямки добре трималися, не зісковзували, рюкзак доповнюють ременем, який фіксується на грудях.
  2. Вагу. Оптимальний показник заплічної сумки для першачків — до 1 кг. Заповнений рюкзак не має перевищувати 10 % ваги учня.
  3. Розмір. Жодна анатомічна спинка не допоможе, якщо рюкзак буде дитині завеликий або замалий. Деякі бренди почали зазначати розміри, наприклад, XS, якщо зріст школяра 100–115 см, S — 115–130 см. Коли такої інформації не подано, пам’ятайте, що низ виробу має розташовуватися нижче попереку, а верх — на рівні плечей. Окрім того, рюкзак повинен бути не ширшим за плечі.
  4. Світловідбивальні деталі. Це можуть бути нашивки, спеціальні нитки, якими роблять декоративні шви, або елементи замків — змійка, собачка. Перед придбанням рюкзака зі світловідбивальними елементами, перевірте, чи можна його прати у машині.
  5. Накладки на дні. Краще убезпечити шкільні речі від можливого забруднення. Тож оптимально придбати рюкзак з додатковим захистом дна — гумовими чи пластиковими вставками.
Надрукувати
мітки:
коментарів