Поділитись:

У Луцьку розповіли, як можна вирішити питання зі смородом

Понеділок, 03 жовтня 2016, 18:37

Учасники обговорення причин неприємного запаху у місті зійшлися на тому, що варто наводити з цим питанням порядок і будувати зливну станцію.

Причин виникнення неприємних запахів у Луцьку є багато. Про це розповів під час обговорення цього питання заступник головного інженера КП "Луцькводоканал" Юрій Вега сьогодні, 3 жовтня, у коворкінг-центрі "Репортер".

Юрій Вега наголосив на тому, що спочатку треба братись за найкритичніші причини, такі як спецавтотранспорт, який нелегально і в заборонених місцях зливає нечистоти, і друге – це будівництво зливної станції, що не тільки впорядкує питання зливу "де попало", а й дасть можливість комунальному підприємству вести свій облік щодо кількості прийому нечистот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СМОРІД У ЛУЦЬКУ: ЗВІДКИ ВІТЕР ВІЄ?

Його слова підтримав директор КП "Луцькспецкомунтранс" Валерій Кузьмич. Також він додав, що й самі лучани мають допомагати в цьому, а саме при виявлені порушників дзвонити й повідомляти про це муніципалів чи на гарячу лінію 15-80.

Депутат Луцькради Андрій Козюра зауважив, що не можна однозначно констатувати шляхи вирішення проблеми, не знаючи достеменно справжніх причин.

Головний спеціаліст відділу екології Оксана Тарабанюк зауважила, що причиною виникнення запахів не можна називати погодні умови, хіба що як один із варіантів, оскільки, коли стало холодніше і пішов дощ, на запах в місті не перестали скаржитися. Вона додала, що люди, особливо ті, які живуть в приватному секторі, часто самі на вільні земельні ділянки поруч вночі викачують із своїх вигрібних ям нечистоти.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця додав, що робота у вирішенні цього питання продовжується: готується проект зливної станції, продовжуються рейди муніципалів, а також шукають юридичні механізми щодо покарання порушників.

Надрукувати
мітки:
коментарів