Поділитись:

Рокинський музей подав на облраду до суду

Вівторок, 04 жовтня 2016, 12:15

Із вимогою стягнення грошей із Волинської облради із позовом до Луцького міськрайонного суду звернувся керівник музею історії сільського господарства Олександр Середюк.

Про це IA ZIK повідомив Олександр Середюк.

За його словами, Волинська облрада із 19 травня зняла фінансову дотацію музею сільського господарства у Рокинях поблизу Луцька. Через це, стверджує директор музею, виникла заборгованість із зарплати. Тож, для стягнення грошей із облради Середюк звернувся із позовом до суду.

Нагадаємо, що ще в березні цього року музей відвідав голова тимчасової комісії з питань проведення перевірки діяльності комунальних підприємств Вячеслав Рубльов.

"Кошти, які ви отримуєте з обласного бюджету, не повинні йти на заробітну плату, а саме на розвиток. Музей з таким перспективним напрямком, як у вас, повинен заробляти, а туристичний потік сюди збільшуватися, тим більше, що знаходиться він неподалік від обласного центру", – зауважив Рубльов.

Депутат порадив керівництву активніше працювати в напрямку залучення європейських грантів, а також продукувати більше креативних ідей для комерціалізації діяльності закладу. Стосовно співпраці з підприємцями, то, на переконання Рубльова, потрібно вдосконалити договори таким чином, щоб сума девідендів збільшилася з 10 до 25%.

Зауважимо, що чимало питань до прибутків музею-скансена, зважаючи на півмільйонні видатки з обласної казни, виникало у депутатів як шостої, так і сьомої каденції обласної ради. Про наміри розібратися в ситуації та провести виїзне засідання на базі музею заявляли і члени постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024