Поділитись:

Райони Волині не використовують гроші, які їм виділили

Вівторок, 04 жовтня 2016, 16:46
Райони Волині не використовують гроші, які їм виділили

До завершення року залишилося зовсім небагато. А початок наступних 12 місяців автоматично означає й старт чергового фінансового року, де на кошти попереднього розраховувати не варто. Тож той, хто зволікає, зрештою зостанеться ні з чим.

Про це говорили на нараді 4 жовтня, – повдіомляє прес-служба Волинської ОДА,

"По Державному фонду регіонального розвитку станом на сьогодні надійшло 32 мільйони гривень. Робота щодо освоєння коштів продовжується. Але, до прикладу, не змінилася ситуація із реконструкцією дитячого садочка у селі Зоря Володимир-Волинського району, де з 7 липня сума не змінюється", – наголосила начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова.

Є проблеми й щодо освоєння коштів так званого депутатського соцеконому – субвенції з Державного бюджету місцевим на розвиток окремих територій. Фактично на кожен із округів (за винятком 23-го) з державної казни виділили певну суму коштів на розвиток. Перелік об'єктів формували народні депутати. Нині ж парадоксальність ситуації у тому, що рівень реалізації намірів народних обранців, що підкріплені фінансово, критично малий. Зі 145 об'єктів у роботі 11. Саме там йде процес освоєння коштів (7,2 млн грн). 43 млн грн чомусь не в роботі.

"Чому ви мовчите? – звернувся голова облдержадміністрації до голів райдержадміністрацій. – Не потрібні ті об'єкти – кажіть. Не хочуть на рівні сільських рад їх реалізовувати, нехай сільські голови пишуть листи. Ми почули загальну інформацію. Але потрібно чітко знати ситуацію в кожному з районів. От напередодні сесії мене закидають листами з районів. Чого ж просите ви та ваші люди, коли цих коштів не освоюєте?"

Відтак, уже цього тижня під керівництвом голови облдержадміністрації відбудеться цикл нарад, де відповідні питання розглядатимуть у розрізі кожного з районів. Окрім того, акцентуватимуть ще й на дорогах, на ремонти котрих передбачено фінансування.

"Проведемо такі кущові наради, розберемо все на деталі, – підкреслив Володимир Гунчик. – А тоді вирішуватимемо. Скажу лишень, що готовий до кардинальних рішень. Можливо, й правильно не розпорошувати кошти, бо райони, а особливо міста обласного значення, мають непогані бюджети. Дехто – більші, ніж обласний. Думаю над тим, чи не варто фінансувати саме об'єкти обласної комунальної власності. Питання залишаю відкритим".

Надрукувати
мітки:
коментарів