Поділитись:

На Волині не вистачає шкільних автобусів

Вівторок, 04 жовтня 2016, 18:17
На Волині не вистачає шкільних автобусів

Гроші з обласного бюджету на закупівлю шкільних автобусів виділили, але їх на автозаводі "Богдан" тільки почали складати.

Важливим питанням є наявність достатньої кількості шкільних автобусів, які довозитимуть сільських дітей до шкіл. Про це розповів голова Ківерцівської районної ради Григорій Недопад 4 жовтня під час засідання інтерактивного прес-клубу щодо оптимізації малокомплектних шкіл на Волині.

Депутат Волинської обласної ради Ірина Вахович поцікавилася в начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмили Плахотної, чому досі немає шкільних автобусів, на які з бюджету виділили 27 мільйонів гривень.

Людмила Плахотна повідомила, що загалом на купівлю автобусів спрямовано 54 мільйона з трьох бюджетів, а 27 мільйонів гривень – це освітня субвенція. Ці кошти в бюджеті були не розподілені, оскільки автобуси можуть придбати лише на умовах співфінансування.

"Отримавши на рахунок 52 мільйонів ми провели тендер і наприкінці серпня завершили тендера де, переможцем визначено автозавод "Богдан", переможцем ми здійснили проплату 30 % авансу і автобуси почали складатись", – пояснила Людмила Плахотна.

Нині проблему з доїздом сільських вчителів та школярів намагаються вирішити шляхом залучення приватних перевізників. Відтак, для таких потреб орендують 133 шкільні автобуси.

Надрукувати
мітки:
коментарів