Поділитись:

Обстріляний знак на україно-білоруському кордоні: які версії розглядають

Середа, 15 вересня 2021, 17:18
Обстріляний знак на україно-білоруському кордоні: які версії розглядають

Обстріляний прикордонний знак на білорусько-українському кордоні першими виявили прикордонники Луцького прикордонного загону. Про це вони сповістили білоруських колег. Після того Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь зробив заяву про те, що знак обстріляли з території України.

Подробиці інциденту ІА Конкурент повідомила речниця Луцького прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

«Пошкоджений прикордонний знак виявив наряд Луцького прикордонного загону. Було поінформовано суміжну сторону, тобто Республіку Білорусь. Також ми поінформували співробітників Національної поліції», – зазначила Маргарита Вершиніна. 

Характер пошкоджень дозволяє припустити, що застосовувалася мисливська зброя.

«Місцевість болотиста. Ознак того, що там міг здійснюватися якийсь рух осіб – немає. Знак розміщений біля меліоративного каналу, який з'єднує озера. Тому ми не можемо виключати, що пошкодження могли здійснити особи, які проходили по ньому човном», – додала речниця прикордонної служби.

За словами Маргарити Вершиніної, в ході перевірки місцевості жодних відстріляних гільз не виявили. На даний час проводиться пошук причетних до цієї події осіб. Наразі інцидент не розглядається, як спланована провокація. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024