Поділитись:

На Волині дитина знайшла гарного, але небезпечного павука (фото)

Неділя, 19 вересня 2021, 15:48
На Волині дитина знайшла гарного, але небезпечного павука (фото)

На Волині п'ятирічний хлопчик знайшов на подвір'ї одного з найяскравіших павуків не лише України, а й Європи – агріопу тигрову.

Про це повідомляє «Район.Ратне» з посиланням на слова ратнівчанки Мирослави Гурської.

У селищі міського типу Ратне Ковельського району місцеві мешканці знайшли рідкісного для Волині «павука-осу». Першим його помітив п'ятирічний хлопчик, який одразу покликав дорослих. 

«Сьогодні на будинку побачила такого гостя "паук-оса". Цікаво, ще хтось бачив таких "гостей"?», – поцікавилась Мирослава.

За її словами, павука їй вдалося ліквідувати власними силами.

На Волині дитина знайшла гарного, але небезпечного павука (фото) 

Довідково
Аргіопи дуже красиві: подовжене черевце і довгі витягнуті лапи покриті яскравими чорно-жовтими смужками. Вони живуть в степу і приморській зоні, розкидаючи великі радіальні мережі між гілок чагарнику або серед скель. В останні роки завдяки потеплінню ареал їх проживання розширився на північ, і тепер їх можна зустріти практично на всій території України. Аргіопи можуть вкусити людину, якщо та з необережності потрапляє в павутину і випадково стисне при цьому павука. Його отрута не смертельна для людей, однак може викликати алергічну реакцію у тих, хто до неї схильний. В інших випадках на місці укусу розвивається запалення і нарив, іноді - локальне змертвіння тканини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів