Поділитись:

У Луцьку хочуть створити окремий підрозділ для підтримки демобілізованих бійців

Четвер, 06 жовтня 2016, 08:53
У Луцьку хочуть створити окремий підрозділ для підтримки демобілізованих бійців

У Луцьку обговорили проблему реабілітації та оздоровлення демобілізованих бійців, які повертаються додому і потребують адаптації у соціумі.

Луцька міська рада планує розширити чинну програму Комплексної підтримки бійців АТО, приділивши окрему увагу проблемам демобілізованих. Програму планують розпочати з 1 січня 2017 року, – повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Насамперед планують створити окремий підрозділ у департаменті соціальної політики, який займатиметься суто проблемами демобілізованих. Їм надаватимуть юридичну допомогу, окремо вестимуть особові справи, консультуватимуть з усіх важливих питань.

На базі КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги" планується створити окремий підрозділ, у якому працюватимуть сімейні лікарі та психологи, які надаватимуть допомогу демобілізованим військовослужбовцям за принципом "єдиного вікна".

Окрім цього, обговорили питання виділення коштів з міського бюджету на санаторно-курортне оздоровлення у санаторіях Волині сотні учасників бойових дій у 2017 році, а також можливість відшкодування витрат на медичні послуги.

Заступник луцького міського голови Сергій Григоренко резюмував, що міська влада гоова надати підтримку і необхідний фінансовий ресурс задля того, аби підтримати наших захисників.

Надрукувати
мітки:
коментарів