Поділитись:

Кабмін відновив програму "теплих кредитів" для українців

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 12:26

Уряд України 6 жовтня 2016 відновив дію урядової програми з енергоефективності – придбання енергоефективних матеріалів і устаткування з частковим відшкодування залучених кредитних коштів.

Це найбільш популярний серед населення напрямок урядових програм, – повідомили в управлінні комунікації та зв'язків з громадськістю Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

"З сьогоднішнього дня (6 жовтня – ред.), державні банки – Ощадбанк і Укргазбанк – знову почали видачу фізичним особам "теплих" кредитів в рамках програми", – йдеться в повідомленні.

Програма дозволяє громадянам в утепленні житла, здійснювати заміну вікон на енергозберігаючі, встановлювати вузли обліку, модернізувати освітлення і т. п. Українці також отримають від держави безповоротну фінансову допомогу в розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів. Така компенсація буде надаватися і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ТЕПЛІ КРЕДИТИ": СКІЛЬКИ ПОЗИЧАЮТЬ ВОЛИНЯНИ

У той же час, умови участі ОСББ і ЖБК в Урядовій програмі з енергоефективності залишаються без змін. Їм належить 40% -ве відшкодування витрат на утеплення багатоповерхівки. Якщо до складу ОСББ входять субсідіанти, то сума відшкодування більше – в межах від 40% до 70%.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України припинив реалізацію програми по відшкодуванню 30 % витрат на матеріали для підвищення енергоефективності квартир і приватних будинків в липні цього року. Причиною цього рішення став несподівано високий попит на підпрограму з боку населення,задоволення якого потребувало додаткових витрат з Бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ЛУЧАНАМ ЕКОНОМИТИ ЗАВДЯКИ ЕНЕРГОМОДЕРНІЗАЦІЇ

Однак 27 липня 2016 урядом було прийнято рішення про направлення додаткових 100 млн грн в рамках програми. Також цим рішенням був збільшений розмір допомоги для фізичних осіб.

На додаток до всього створення Фонду енергоефективності в Україні було закріплено відповідним обіцянкою прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана від 31 серпня 2016 (відео 15:54-16:21).

Надрукувати
мітки:
коментарів