Поділитись:

Штрафи за ДТП у п'яному вигляді піднімуться до 100 000 гривень

Субота, 08 жовтня 2016, 13:17

Якщо їзда в п'яному вигляді призвела до ДТП з потерпілим – водієві може загрожувати в'язниця або штраф у розмірі 102 тисяч гривень.

Таке посилення відповідальності за їзду в п'яному вигляді пропонується в додатку до статті 286 Кримінального Кодексу України, – повідомляє Forbes.net.ua.

Внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) передбачає посилення відповідальності за їзду в нетверезому вигляді або в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих засобів, якщо це завдало потерпілому тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Так, згідно з проектом, за таке порушення пропонується ввести штраф від чотирьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68 ─ 102 тисячі гривень) або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк до трьох років.

Надрукувати
мітки:
коментарів