Поділитись:

Такі ж, як і в Парагваї: луцький священик-емігрант про українські дороги

Субота, 08 жовтня 2016, 19:10

Україна опинилася на 134 місці в рейтингу доріг зі 138 можливих.

Така інформація з'явилася у рейтингу найсприятливіших для бізнесу країн, сформованому експертами міжнародного економічного форуму, – повідомляє ТСН.

У розділі "дороги" Україна обійшла Гондурас, Габон і Зімбабве.

Отець Ігор вирушає звичним маршрутом. Луцьк – село Верхівка (Луцького району, – К.). 17 кілометрів долає за 15 хвилин. В цьому напрямку дорогу тільки що відремонтували. Але звертати убік сусідніх селищ священик не радить.

"Краще по цій дорозі навіть і не їхати, бо якщо ти зайдеш, то підлогу машини залишиш на дорозі", - переконує чоловік.

В Україну він переїхав з Парагваю шість років тому. Навчався в семінарії, тепер служить в Київському патріархаті. По дорозі назад, до Луцька, порівнює українські дороги з тими, до яких звик на Батьківщині.

"Як на мене, то майже однаково, як і в Парагваї. Могло б бути краще. Але маємо, що ми маємо", – говорить Ігор.

Дороги в Україні та Парагваї і справді схожі. Так вирішили експерти Міжнародного економічного форуму. У їхньому рейтингу світових магістралей, країни на перших сходинках – з кінця.

"Цей рейтинг, він у мене висить на стіні задовго до його публікації. Це типова ганебна картина для нашої країни", – переконує міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він також додає – в цьому році дороги кращими не стануть. В Україні 170 тисяч кілометрів. До холодів його відомство планує відремонтувати тільки тисячу. На решту не вистачає ні грошей, ні людей.

Надрукувати
мітки:
коментарів