Поділитись:

Електромобілі, велодоріжки та плавальні шляхи: перспективи «Проліску»

Вівторок, 11 жовтня 2016, 21:00

Невдовзі санаторій матері та дитини "Пролісок" може отримати статус курортної зони, а разом з цим ряд переваг, зокрема фінансових, які директор закладу Валентина Касарда обіцяє використати на розвиток інфраструктури.

Журналісти сайту новин Волині "Конкурент" зустрілися з керівником оздоровниці та дізналося про перспективи "Проліску", можливі зміни та покращення.

Не "Проліском" єдиним

Як розповіла Валентина Касарда, у планах створення широкої курортної зони, яка буде об'єднувати два санаторії: "Пролісок" та "Червону калину". Депутатка Волинської обласної ради зауважує, що нині заклад, в якому вона є директором, зробив серйозний крок вперед у розвитку інфраструктури.

"Ми залучили європейські кошти, у нас є басейн, лікувальна фізична культура, новітнє обладнання, очікуємо здачі в експлуатацію мінерального та соляного басейнів. Люди отримають змогу лікувати опорно-руховий апарат, хребет. Не можна забувати і про нашу старішу базу, яка значно поповнилася. Разом із "Червоною калиною" у нас вимальовується курортна зона, саме зараз час звертатися до Верховної Ради. Попрацюємо ще з Департаментом санаторно-курортної галузі, який існує при Міністерстві охорони здоров'я. Будемо рухатися вперед", – сказала жінка.

Курортна інфраструктура

Директор "Проліску" у своєму зверненні зауважує, що отримання статусу курортної зони дозволить санаторію залучити кошти з різних програм, які керівництво закладу планує використати для розвитку інфраструктури. Зокрема, хочуть зробити велодоріжки, які будуть сполучувати "Пролісок" та "Червону калину". Валентина Іванівна каже, що територія оздоровниці багата на водяне плесо, площа якої 100 гектарів, тому у планах є створення водяних шляхів, якими можна буде подорожувати на човнах. Також у "Проліску" хотіли б розвивати зимовий туризм та купити нові електромобілі з більшою кількістю місць для зручності гостей. Окремо керівниця закладу виділяє важливість родинного відпочинку та надіється закупити достатню кількість сімейних велосипедів, на яких зможуть кататися батьки зі своєю дитиною.

Оздоровниця для європейців

Валентина Касарда переконана, що до "Проліску" поїдуть і гості з Європи.

"У нас і зараз є відвідувачі з Польщі, літом німці були та відпочивальники з Данії. Українці є усюди, вони привозять до нас іноземців", – каже жінка.

Депутатка розповідає, що класичний європеєць переймається своїм здоров'ям набагато більше від українця: він звертає увагу на санаторії ще з молодих років, а не коли назбирає "повний букет хвороб".

Важливою перевагою, завдяки якій вдається зацікавити вимогливих гостей з-за кордону, є перебування санаторію на території заповідного парку. Тут створені екологічні стежки: пішохідні та водяні сплави, які уже готові і працюють. Також очільниця закладу наголошує на великій кількості рідкісної флори та фауни, які теж сприяють великій зацікавленості іноземців до подібних прогулянок.

***

Валентина Касарда не сумнівається у позитивному рішенні Волиньради, вона переконана, що всі депутати підтримають звернення до вищих органів влади щодо надання "Проліску" статусу курортної зони. Загалом жінка надіється привернути більше уваги до сфери курортно-санаторного лікування, яку в області відверто "запустили".

Можливо, саме приклад "Проліску" стане каталізатором, який змусить посадовців та обранців громади більше уваги приділяти санаторній галузі на Волині та "любити свою комунальну власність".

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів