Поділитись:

Забудовників луцького "Егоїста" оштрафували на 65 тисяч

Понеділок, 10 жовтня 2016, 15:05
Забудовників луцького

Забудовників ЖК "Егоїст" ТзОВ "Ukrainian Development Industry" оштрафували на 65 тисяч гривень за відхилення від проектної документації.

Про це повідомив представник ДАБІ, яка й оштрафувала будівельників, на "архітектурній" комісії Луцькради 10 жовтня.

Як зазначив представник ДАБІ, перевірка виявила відхилення від проектної документації, забудовника оштрафували на 65 тисяч гривень і видали припис про усунення порушень. Також він зазначив, що штраф забудовник поки не сплатив. Має можливість оскаржувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АВАРІЙНІЙ БАГАТОПОВЕРХІВЦІ ЛУЦЬКА НАВПРОТИ "ЕГОЇСТА" З'ЯВИЛИСЯ НОВІ ТРІЩИНИ

Голова комісії Андрій Козюра нагадав, що на минулому засіданні комісія дала кілька протокольних доручень щодо багатоповерхівки на вулиці Соборності, 20, стіни якої почали тріскати через будівництво.

Зокрема управління ЖКГ доручили встановити кілька сигнальних маячків. Судячи з відповіді ЖБК № 8, це доручення управління виконало, встановивши кілька додаткових маячків ще 26 вересня. Мешканці будинку підтвердили, що маячки є.

Згідно з дорученням комісії, забудовники до 1 жовтня повинні були виконати певні роботи у будинку, який постраждав.

Як зауважив представник підрядників Олександр Ткачин, ще не зробили відмостку, бо виявили, що у проекті є недопрацювання. Це питання пообіцяв вирішити до кінця тижня.

Щодо утеплення ділянки довжиною кілька метрів, коли це буде зроблено, представник підрядників сказати не зміг.

Зі слів представника управління капітального будівництва Луцькради, всі роботи практично виконано. Тільки залишається проблема з утепленням.

Жителі, які прийшли на комісію, також виступили зі своїми претензіями. Мовляв, вони просили зупинити будівництво, поки створять комісію. Адже були виявлені порушення. Однак будівництво триває.

Одна з мешканок заявила, що в під'їзді № 3 тріщини візуально збільшуються. Крім того, щотижня з'являються нові тріщини.

Мешканка будинку Інна Шум зазначила, що вони хочуть попросити міського голову зупинити будівництво.

У розмову втрутився заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він додав, що спершу було дійсно призупинено будівництво житлового комплексу, бо забудовник не мав належних документів. Але на сьогодні вони мають повне право здійснювати роботи.

"Призупинити не можемо. Можемо лише скасувати декларації, якщо будуть на те підстави", – каже Яковлев.

На думку Тараса Яковлева, забудовник веде себе непорядно. Однак скасувати зараз декларацію призведе до того, що рішення може бути оскаржене в суді. Це, мовляв, зруйнує будь-який конструктив.

Яковлев зауважив, що якщо це заспокоїть мешканців будинку, він готовий замовити експертизу будинку на Соборності, 20, щоб дослідити наслідки і масштаби руйнування.

Андрій Козюра підсумував, що комісія зобов'язується вимагати виконання тристороннього договору між мешканцями, забудовником і міською радою.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
15 лютого 2024
06 грудня 2023
05 жовтня 2023
22 вересня 2023
16:03
08 вересня 2023
13:25
30 серпня 2023
10:42
21 серпня 2023
11:36
03 серпня 2023
13:37