Поділитись:

Столяр VS Кирда: чи змінить Волиньрада голову бюджетної комісії?

Вівторок, 11 жовтня 2016, 11:55

На засіданні "регламентної"комісії Волинської обласної ради розглянули питання про зміну голови "бюджетної" комісії.

Про це стало відомо у вівторок, 11 жовтня, під час комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Як зазначив ініціатор проекту рішення Василь Столяр, фракція "Батьківщина" у складі дев'яти осіб вважає, що депутатка Людмила Кирда не відповідає своїй посаді, зокрема через те, що виступила проти створення КП "Волиньприродресурс".

Своєю чергою, Кирда переконана, що подібні дії є нічим іншим, як "зведенням рахунків".

"Сьогодні такої фракції взагалі не існує,а правонаступниками є Кирда, Слабенко та Касарада, а Столяр взагалі не має до "Батьківщини" ніякого стосунку. Щодо "Волиньприродресурсу", то в мене інше бачення. Цьому підприємству хочуть видати великі кошти – 1,5 мільйона гривень. Вважаю, що без прийняття закону про легалізацію видобутку бурштину, воно не працюватиме", – відповіла обраниця громада.

Запропонував членам комісії підтримати ротацію у "бюджетці" і заступник голови обласної ради Роман Карпюк, який зазначив, що на виключення з лав партії Столяра та інших було подано апеляцію, до розгляду якої, вони не можуть бути позбавлені членства у "Батьківщині".

Голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що відповідно до регламенту облради, існує одна фракція "Батьківщини", яку очолює саме Столяр.

"Він як депутат має право подати будь-який проект рішення. Ми мусимо розглянути", – каже депутат.

У підсумку було вирішено рекомендувати на сесії розглянути це питання та прийняти рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів