Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 24 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про новий штам «корони»

У Великобританії виявили нову мутацію коронавірусу, яка отримала назву AY.4.2.Новий штам може бути небезпечнішим чим «Дельта». AY.4.2 також називають «Дельта Плюс», останнім часом новий штам викликав значну кількість заражень. Попри те, що домінантним штамом залишається «Дельта», на нову мутацію припадає 6% нових випадків зараження.

Експерти кажуть, що AY.4.2 поки не вважається варіантом, що викликає занепокоєння, або варіантом, що знаходиться в стадії дослідження – категорії, що привласнюються варіантам і рівню ризику, пов'язаного з ними.

Низка фахівців заявила, що AY.4.2 на 10-15% заразніший, ніж оригінальний штам «Дельта».

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про «окроплення» дерева

У Луцьку жінка старшого віку серед білого дня справила «малу» фізіологічну потребу просто під деревом на вулиці. Про це ІА «Конкурент» повідомили очевидці.

Інцидент трапився у понеділок, 18 жовтня, поруч із зупинкою громадського транспорту на вулиці Рівненській у Луцьку.

«Жінка старшого віку попісяла під деревом. Не мала, бідна, куди піти.

Проблема громадських туалетів гостра особливо в холодну пору», – повідомили мимовільні свідки події.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про скасування рейсів

У Луцьку на автостанції № 1 за добу скасували 68 міжобласних рейсів. Найбільше – на рівненському та вінницькому напрямках.

Одна з причин такої ситуації – відсутність ковід-сертифікатів та ПЛР-тестів у водіїв. Зі слів диспетчерки, за добу на автостанції мало б відбутися понад 600 рейсів.

«Сьогодні зранку знову не виїхали автобуси на Вінницю, Рівне. Вони б мали бути усі ці рейси, але просто не виїхали», – розповідає працівниця диспетчерської служби.

На автостанції очікують, що скасовані рейси повернуться, проте коли це відбудеться – невідомо.

«Поки перевізники нам не дають такої інформації», – додала диспетчерка.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про турбореактивний будильник

Сьогодні близько восьмої години ранку п'ятірка легких фронтових винищувачів МіГ-29 зі складу 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна злетіла з луцького військового аеродрому виконала ефектний прохід у небі над Луцьком на фоні повного місяця, сповістивши жителів міста про початок нового авіаційного дня.

«Коли о восьмій годині ранку на Луцькому військовому аеродромі спрацьовує турбореактивний будильник – це прекрасно. Але коли їх спрацьовує одразу п'ять, то це просто бальзам на вуха, очі та душі жителів нашого рідного авіаційного міста Луцька, після якого отримуєш дозу натхнення на цілий день!», –  йдеться у коментарі до відео.

На гуркіт авіаційних турбореактивних двигунів оперативно зреагував авіалюбитель з мікрорайону Вишків і встиг зняти цей ефектний прохід п'ятірки літаків.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві та важливі новини тижня:

Надрукувати
мітки:
коментарів