Поділитись:

Війна за життя: показали реанімацію у ковідному шпиталі в Боголюбах (відео 18+)

Середа, 27 жовтня 2021, 10:21
Війна за життя: показали реанімацію у ковідному шпиталі в Боголюбах (відео 18+)

Найбільший коронавірусний шпиталь Волинської обласної клінічної лікарні уже кілька днів переповнений хворими. І динаміка між госпіталізованими й виписаними переважає на користь перших. Якщо потрапляють хворі надто важкі, то за добу стаціонар витрачає по 5-6 тонн кисню. І тепер 22-тонні бочки доводиться поповнювати двічі в тиждень. У реанімації всі ліжка зайняті. Вона працює на межі. Якщо когось переводять у відділення або хтось помирає, на їхні місця кладуть інших, хто потребує високих потоків кисню.

Про це йдеться в сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

Лікарі ковідного шпиталю у Боголюбах констатують: смерті від коронавірусу почастішали.

Зі слів анестезіолога ковідного шпиталю Волинської обласної клінічної лікарні Катерини Коснюк, з вересня у реанімаційному відділенні не було вакцинованих пацієнтів.

«У реанімації немає вакцинованих пацієнтів. Насправді, вакцина діє», – зазначила лікарка.

Як розповів торакальний хірург Володимир Гончарук, одне з ускладнень коронавірусу – утворення міхурців на легенях, які лопають, внаслідок чого повітря проникає в плевральну порожнину – пневмоторакс.

«Ми ставимо трубки – дренажі, і повітря виходить – дихати стає легше. На місяць буває до 5-6 таких пацієнтів», – сказав він.

Війна за життя: показали реанімацію у ковідному шпиталі в Боголюбах (відео 18+)

У ковідній реанімації родичі не можуть відвідувати пацієнтів, як у звичайній, бо це небезпечно для них. Тож на персоналі навантаження більше.

Ускладнює роботу медиків ще й те, що багато хворих не можуть говорити. До того ж спілкуватися багато не можна, бо падає сатурація.

Як розповіла анестезіолог Катерини Коснюк, двом пацієнтам через тромбози ампутували ноги

«Ми спочатку забирали тромби. Лікували консервативно і забирали оперативно тромби. Це не давало результату, тож довелося робити надколінну ампутацію кінцівки», – зазначила вона.

Зараз у ковідному шпиталі високі витрати кисню, тож витрати дихального газу поповнюють двічі на тиждень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів