Поділитись:

Президент відповів на петицію про повну заборону гастролей російських артистів в Україні

Четвер, 28 жовтня 2021, 00:45
Президент відповів на петицію про повну заборону гастролей російських артистів в Україні

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про повну заборону на виступи російських артистів в Україні до повернення Криму та контролю над східним кордоном. Ініціатор петиції – телеведучий і громадський діяч Ігор Кондратюк.

Відповідь оприлюднена на сайті президента 27 жовтня.

Зеленський заявив, що надіслав цю петицію премʼєр-міністру Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову і попросив опрацювати викладені в ній пропозиції.

Крім цього, Зеленський у своїй відповіді процитував закон. По-перше, Міністерство культури складає перелік людей, які становлять загрозу нацбезпеці, на основі звернень Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки та Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

По-друге, закон про гастролі забороняє виступати артистам із переліку людей, які становлять загрозу нацбезпеці. Організатор заходу має звернутися до СБУ з проханням розглянути питання, чи може вказаний артист виступати в Україні на законних підставах. Крім цього, телеканали не мають права показувати концерти за участі артистів з чорного списку.

Також президент попросив проаналізувати, як в Україні дотримуються цих заборон, і посилити відповідальність за їх порушення.

Нагадаємо, петиція зʼявилась на сайті президента 21 вересня, а 11 жовтня набрала 25 тисяч підписів – стільки необхідно, аби її розглянув президент. Автор петиції Ігор Кондратюк вважає, що музика та інші види мистецтва від Росії як країни-агресора не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є продовженням самої війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
27 квітня 2024
18 квітня 2024
11 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024