Поділитись:

Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Середа, 03 листопада 2021, 16:39
Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Сейшельські острови мають багату історію, яка чудово відбивається у смаках традиційних страв. Це неймовірно винахідливий мікс англійських, французьких, африканських, індійських і китайських кулінарних традицій. У місцевих ресторанах можна скуштувати не тільки європейські, але й східні, креольські страви, рецепти яких сформувалися в ході завойовницьких та торговельних кампаній. Аби зануритися у цей екзотичний ф’южн, достатньо забронювати тур на сайті https://bronix.ua/tours/seychelles!

Що їдять на Сейшелах?

Морепродукти — основа сейшельської кухні. Тут готують практично все, що можна знайти в океані: рибу, молюсків, членистоногих (краби, креветки, лобстери) тощо. Це дає змогу створювати надзвичайно різноманітні і незмінно корисні страви. Місцеві жителі виходять рибалити двічі на день, постачаючи дари океану не тільки в тутешні ресторани, але й в інші країни світу. Кожен вид морепродуктів готують за особливими рецептами, що враховують текстуру, особливості природного смаку.

Ще один популярний продукт — білий рис. Його відварюють, смажать, тушкують разом з овочами, рибою або м’ясом. Завдяки рису місцеві жителі практично не їдять хліб. Не останнє місце у сейшельській кухні посідають овочі — з ними готують майже всі страви. Проте смак місцевих гарбузів, баклажанів, інших звичних продуктів суттєво відрізняється. Причина не тільки у сортах, але й в особливостях приготування. Наприклад, з гарбузів зазвичай готують пюре, а баклажани обсмажують з великою кількістю прянощів. Фрукти також їдять не тільки свіжими. Їх тушкують, смажать, запікають, аби подати разом з основними стравами.

Морепродукти та смажені банани: особливості сейшельської кухні

Що обов’язково варто спробувати?

  • Пвасон єк дірі. Найбільш популярна страва з рису, риби та прянощів.

  • Брингель. Смажені зі спеціями баклажани місцевих сортів.

  • Будь-які страви з бананів. Цих фруктів на островах налічується 15 сортів, практично всі вони вважаються «овочевими» та у сирому вигляді не споживаються.

  • Плоди хлібного дерева. Скуштуйте їх запеченими або у вигляді тонких чіпсів.

  • Краби тру-лу-лу. Це океанічні членистоногі, приготовані під унікальним соусом.

  • Зуріт. Своєрідне кокосове каррі з восьминогами.

  • Мушлі тек-тек. Різноманітні молюски, яких подають під екзотичними місцевими соусами.

  • Запечена на грилі риба. Обирайте до свого смаку — у будь-якому разі вона буде доповнена ідеально підібраними прянощами!

Проте страви — це ще не все. Незвичайні сейшельські напої ідеально доповнять обід або вечерю. Окрім тутешніх версій кави та чаю, обов’язково варто скуштувати настоянку лимонної м’яти, забродилий сік цукрового очерету (бака) або кокосу (кала).

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
24 квітня 2024
02 квітня 2024
27 листопада 2023
25 листопада 2023
29 червня 2023
28 лютого 2023
14 лютого 2023
12 червня 2022
11 лютого 2022