Поділитись:

У Луцьку запрацює студія друку шрифтом Брайля

Понеділок, 17 жовтня 2016, 08:21

18 жовтня о 10:00 в приміщенні Волинської обласної друкарні (просп. Волі, 27, коворкінг-центр "Репортер" (4 поверх) відбудеться презентація двох перших книг, надрукованих шрифтом Брайля для незрячих людей, у межах соціального проекту "Braille Studio".

Про це повідомляє ВГО "Генерація успішної дії".

Організація здійснює захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю із зору, сприяє їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

Поточний соціальний проект ВГО "Генерація успішної дії" спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення студії друку шрифтом Брайля "Braille Studio" із центрами у містах Києві та Луцьку. На сьогодні вдалося запустити лише луцький центр студії друку рельєфно-крапковим шрифтом Брайля за кошти небайдужих волинян.

Дуже символічно, що саме книга "Волонтери" є "першою ластівкою" соціального проекту "Braille Studio". Для дітей підготували не менш цікаву книгу волинської авторки Надії Гуменюк "Літо з амазонками".

"Справа, яку ми розпочали і робимо разом з кожним із вас, є сьогодні надзвичайно важливою для незрячих людей в Україні", – йдеться у повідомленні.

Проект вдалося реалізувати завдяки допомозі директора клініки Загурського – Тетяни Єремеєвої, очільника Благодійного фонду "Волинь 2014" – Петра Пилипюка, підтримки луцького міського голови та луцької міської ради, волинян, які перераховували кошти на відкриття друкарні "Braille Studio" у м. Луцьку. Працівники ПрАТ "Волинська обласна друкарня" закупили спеціальний папір та здійснювали оправлення і загальне оформлення видання.

Під час заходу відбудеться:

• Розмова з авторами соціального проекту "Braille Studio" – Віталієм Ткачуком, громадським активістом ВГО "Генерації Успішної Дії" та Анною Серпутько, викладачкою кафедри тифлопедагогіки НПУ імені М. П. Драгоманова (Київ), які розкажуть про мету діяльності студії; особливості друку книг шрифтом Брайля на спеціальному обладнанні, яке з'явилося в Луцьку.
• Презентація двох перших надрукованих шрифтом Брайля книг "Braille Studio" у Луцьку – "Волонтери. Мобілізація добра" та "Літо з амазонками" Надії Гуменюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024