Поділитись:

Вчені починають отримувати прибуток від назального спрею проти COVID-19

П'ятниця, 19 листопада 2021, 01:31
Вчені починають отримувати прибуток від назального спрею проти COVID-19

COVID-19 турбує людей з кінця 2019 року. Навесні 2020 року настала пандемія, і з тих пір – це величезна глобальна проблема. Зараз у нас є вакцини і з’являються нові ліки. Нещодавно вчені з Бірмінгемського університету спільно з Birmingham Biotech Ltd почали процес комерціалізації противірусного назального спрею проти COVID-19.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Тechnology.org

Люди сподівалися, що вакцини значною мірою вирішать проблему COVID-19. Однак вони не на 100% ефективні і не всі хочуть вакцинуватися. Потрібно більше засобів у нашому арсеналі для боротьби з цією небезпечною вірусною інфекцією, і назальний спрей може бути одним із найважливіших. Його формула була розроблена вченими з Університету Бірмінгема, і вона в основному забезпечує додатковий захисний засіб з можливістю зниження передачі вірусу.

Цей назальний спрей в основному інкапсулює та деактивує вірус SARS-CoV-2, який викликає захворювання COVID-19. Це майже першочерговий захист, оскільки він взаємодіє з вірусом прямо в носі, звідки починає свій шлях в організмі. Цей спрей є двокомпонентним, який вже схвалений регулюючими органами у Великобританії, Європи та США, що спрощує та пришвидшує процес його тестування та схвалення. Перший з цих компонентів, який називається полісахаридний гель, прилипає до епітелію, покритого слизовою оболонкою носа, і вловлює вірус при вдиханні. По суті, він запобігає проникненню SARS-CoV-2 далі у ваше горло, глибше в дихальну систему. Другий компонент, який називається карагенан, є противірусним засобом, який вбиває вірус. В результаті, полісахаридний гель покращує поширення спрею та його тривалість, а карагенан завдає вбивчого удару по вірусу.

Хоча це здавалося звичайною інформацією про новий винахід, але новина полягає в тому, що вчені та їхні партнери з біотехнологічної галузі почали процес комерціалізації цього назального спрею.

«Оскільки обмеження COVID-19 у всьому світі поступово відміняються, існує реальна потреба в ефективних методах захисту від вірусів. Поки існуючі заходи, такі як носіння масок і миття рук, залишаються важливими, цей назальний спрей забезпечує додатковий захисний засіб, який може зменшити передачу вірусу. Ми в захваті від співпраці з Birmingham Biotech, що зможемо забезпечити  противірусним назальним аерозолем людей зі всього світу», – каже Ліам Гровер, один із творців спрею.

Звичайно, цей спрей не має на меті замінити вакцини. Це лише додатковий захисний засіб. Але якщо це запобігає хоча б деяким з небезпечних інфекцій, це вже досить гідне досягнення, якому можна радіти.

Нагадаємо, що на Волині упродовж 17 листопада зареєстрували 685 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 59, медпрацівників – 18).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 травня 2024
05 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024
22 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024