Поділитись:

Російський газ та візит британського міністра оборони: що писали про Україну в іноземних ЗМІ

Субота, 20 листопада 2021, 00:32
Російський газ та візит британського міністра оборони: що писали про Україну в іноземних ЗМІ

Цього тижня Україна опинилась в центрі уваги світових медіа. Іноземні ЗМІ активно обговорювали питання російського газу, візит британського міністра оборони Бена Воллеса до Києва та стурбованість збільшенням російських військ на кордоні з Україною.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент».

Зокрема, The Guardian повідомляє про те, що британський прем’єр-міністр Борис Джонсон попередив, що Захід незабаром має вибирати між залежністю від російського газу та захистом України на тлі напруженості на кордонах Східної Європи. Він висловив припущення, що може серйозно поставитися до обмеження поставок із трубопроводів, які проходять через Східну Європу, якщо Захід сигналізує про свій намір захистити Україну.

«Ми бачимо тривожну ситуацію на кордоні. Ми продовжуємо підтримувати територіальну цілісність України і продовжуватимемо підтримувати її в умовах ворожості Росії», – запевнив офіційний представник прем’єр-міністра.

Французькі ЗМІ, а саме Euronews, пише про приїзд британського міністра оборони Бена Воллеса до Києва. Президент України Володимир Зеленський у вівторок підтримав угоду про використання британського фінансування для підвищення військово-морського потенціалу України. Зеленський у своїй заяві зазначив, що вони обговорили, як забезпечити безпечне судноплавство для кораблів у Чорному та Азовському морях, а також прагнення України приєднатися до військового альянсу НАТО.

Приїзд Воллеса є знаком підтримки в той час, коли Україна та країни НАТО висловлювали стурбованість переміщенням російських військ поблизу кордонів України. 

Як пише німецьке видання Deutsche Welle (DW), НАТО стривожене нарощуванням російських військ. Військовий альянс закликав Росію бути «прозорою щодо своїх військових можливостей» на кордоні з Україною. Тим часом Німеччина закликала Москву до «стриманості». Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив стурбованість нарощуванням Росією військових сил на кордоні з Україною. Він також пообіцяв, що трансатлантичний оборонний альянс буде на підтримувати з Києвом перед обличчям будь-якої потенційної російської агресії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів