Поділитись:

Відомо, що буде з Будинком офіцерів у Луцьку

Вівторок, 18 жовтня 2016, 14:54
Відомо, що буде з Будинком офіцерів у Луцьку

У приміщенні колишнього Будинку офіцерів, що є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення, планують облаштувати центр із вивчення польської мови.

Про це інтернет-виданню "Волинь24" розповів ректор Луцького національного технічного університету, депутат Волинської облради Петро Савчук.

Цей об'єкт є одним із ключових для розвитку вузу в найближчому майбутньому, наголошує керівник ЛНТУ.

"Сьогодні ми готуємо грантову пропозицію для участі у конкурсі за програмою "Україна-Польща-Білорусь" для залучення коштів на реконструкцію споруди колишнього Будинку офіцерів. Паралельно завершуємо вносити зміни до проектно-кошторисної документації. Оскільки, на жаль, на той момент, коли я прийняв вуз, документи не були належно впорядковані. Надіємося, що міська рада і депутатський корпус у плані впорядкування документів щодо землі нам допоможуть якомога швидше владнати ситуацію", – зазначає Петро Савчук.

Сподіваючись на участь у міжнародних програмах, Петро Савчук покладається на допомогу польських партнерів. Нагадаємо: будівля зводилася ще за Польщі, автором проекту є відомий польський архітектор Мар'ян Лялевич. А до 1939-го року в її стінах діяв польський земельний банк.

"Попрацювавши з польськими партнерами (та й зрештою, і польське консульство бачить в цьому доцільність), прийшли до висновку, що будемо облаштовувати тут центр вивчення польської та інших іноземних мов. За нашою концепцією, це буде коворкінг-центр і, можливо, частково - готель, щоб можна були в комплексі поєднати всі ці напрямки. Нещодавно, ми відкрили військову кафедру, тому паралельно будемо розвивати і напрямок національно-патріотичного виховання", – каже Петро Савчук.

За словами ректора, він намагався знайти інвесторів, які готові були б долучитися до фінансування реконструкції споруди ще до того, як будуть відомі результати участі в грантовій програмі.

"Було бажання польського консульства долучитися до реконструкції цього об'єкту, але воно так і залишилося бажанням", – зазначає депутат облради.

На його думку, кошти міжнародної технічної допомоги за програмою "Україна-Польща-Білорусь", як виявилося, здобути найбільш реально. Намір співпрацювати з ЛНТУ у цьому проекті мають три польські громадські інституції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
15:02
16 квітня 2024
23:07
13 лютого 2024
11:33
20 січня 2024
16:47
04 січня 2024
31 грудня 2023
24 листопада 2023
22 листопада 2023
12:44
08 листопада 2023