Поділитись:

Вчені створили пристрій для відслідковування стану легень

Вівторок, 23 листопада 2021, 03:48
Вчені створили пристрій для відслідковування стану легень

Протягом останніх років зросла кількість додатків та застосувань для вимірювання будь-якої частини нашого тіла, але вимірювання стану легень залишалось особливою загадкою. Sylvee – це абсолютно інноваційний ґаджет від компанії Respira Labs, який відслідковує функції легень та ідеально підходить для пацієнтів із хронічним обструктивним захворюванням легень, а також для людей із зниженою функцією цього органу, зокрема, тих які перехворіли на коронавірус.

Про це пише сайт волинських новин «Конкурент» з посиланням на TechCrunch.

Sylvee – це спеціальний прилад, який прикріпляється на нижню частину грудної клітки та безболісно і безперервно оцінює функцію легень, не вимагаючи робити додаткові махінації. Цей клаптик має вбудовані динаміки та мікрофони, які вимірюють зміни акустичного резонансу. Компанія стверджує, що це є проривом у профілактиці хвороб дихальної системи, а також у лікуванні такого типу захворювань.

Цей пристрій наділений фантастичним розумом. Він використовує техніку запису звуків, які пізніше обробляє. В основі цієї функції полягає теорія, яка говорить, що наявність повітряних западин впливає на якість звуку, яка схожа на удари барабанних паличок на сам барабан із порожнім вмістом, звук якого відрізняється від барабану заповненого, до прикладу, бавовною чи рідиною. Цей процес є подібним до легень із повітряними порожнинами. Робота пристрою полягає в обробці даних, таких як вимірювання об’єму легень, їх ємкості та швидкості повітря, що поступає.

«Доказова медицина стверджує, що надходженне повітря можна виміряти з точністю понад 90% за допомогою низькочастотного звуку. Існує чітка різниця в спектрах акустичного резонансу пацієнтів з ХОЗЛ і здорових людей. З огляду на те, що понад 100 мільйонів американців страждають від ХОЗЛ, COVID-19, астми, враховуючи процес старіння, контролювання функції легень та виявлення проблем на ранніх стадіях є життєвонеобхідним. Наша мета полягає у тому, щоб завчасно помітити відхилення від норми, забезпечити лікування вдома та дати пацієнтам можливість відслідковувати своє здоров’я», – пояснила докторка Марія Артундуага, засновниця та генеральна директорка Respira Lab.

Цей пристрій названо на честь бабусі Марії, яка страждала від ХОЗЛ і померла від безсимптомного протікання хвороби. 

 

Вчені створили пристрій для відслідковування стану легень

Девайс допомагає у ранній діагностиці та лікуванні гострого погіршення, чого пацієнти з дихальними захворюваннями повинні уникати. Ми надаємо важливу інформацію лікарям і хворим, щоб вони могли раніше змінити тип лікування та запобігти госпіталізації.

«Неприємна ситуація сталося з моєю бабусею. Вона страждала на ХОЗЛ, у неї різко загострилися симптоми внаслідок яких вона померла. Я відклала свою медичну кар’єру на другий план і присвятила себе розробці Sylvee, щоб запобігти розвитку такого сценарію в інших людей», – каже докторка Артундуага.

Respira Labs поставила за мету досягти 90% точності вимірювання повітряних порожнин шляхом проведення масштабного випробування за участю понад 500 пацієнтів як у США, так і за кордоном. Компанія також має намір опублікувати дослідження у провідних журналах до кінця 2022 року. Наразі пристрій знаходиться в розробці, і очікується, що він отримає дозвіл на виробництво протягом наступних 18 місяців.

Нагадаємо, що доцент хімічної інженерії Хуанань Чжан розробив процес, який перетворює тканину одягу на біосенсори, які вимірюють електричну активність м’язів під час їх носіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів